• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac preko Lovćena do devete pobjede u nizu: "Crveno-plavi" u ABA 2 plej-of mogu sa druge pozicije!

Autor Dragan Šutvić

Banjalučki klub je nastavio niz odličnih rezultata

 ABA 2 liga Borac Lovćen  Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca pobjedom nad Rabotničkim izborili su nastup u plej-ofu ABA 2 lige.

Posljednja dva kola daće odgovor na pitanje koje mjesto će zauzeti crveno-plavi pred doigravanje, a nakon večerašnje pobjede nad Lovćenom, jasno je - mogu da budu, u najgorem slučaju, treći!

BORAC – LOVĆEN 1947 BEMAX 90:71

(28:17, 22:23, 17:20, 23:11)

Možda će vas zanimati

Borac je na ovaj način nastavio niz pobjeda u svim takmičenjima, koji je produžen na devet mečeva.

Posljednji neuspjeh upisan je u Ligi BiH na gostovanju ekipi Sparsa (91:62) početkom februara, onda su Banjalučani vezali devet trijumfa, a priliku da stignu do desetog imaće u subotu, 27. marta, kada u posljednjem kolu ABA 2 lige igraju protiv zemunske Mladosti.

Pobjeda u tom meču mogla bi banjalučke košarkaše da zadrži na drugom mjestu pred plej-of, ali samo pod uslovom da Široki u bh. derbiju savlada Spars, obzirom da su Sarajlije u prvom kolu savladale Banjalučane rezultatom 88:90.

Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši iz Banjaluke sjajno su ušli u meč i već nakon šest minuta bili u prednosti od 15 poena (20:5).

Polovinu je postigao Đorđe Simeunović, nekadašnji član Igokee igrač koji je tokom februara došao u tabor banjalučkog kluba, a u tom periodu, crveno-plavi su postigli četiri trojke iz pet pokušaja – dvije su bile upravo Simeunovićevo djelo.

Već do kraja četvrtine, cetinjski klub je ipak uspio je da poveže par dobrih napada.

Stekli su Cetinjani kakav-ritam i u dva navrata zaostatak za igračima Dragana Nikolića smanjili na osam poena (21:13, 23:15, 25:17), da bi četvrtina na kraju bila zaključena trojkom Džonatana Dejvisa za plus 11 banjalučke ekipe.

Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

Kako je završila prva, počela je druga dionica – trojkom američkog beka za odstojanje od 14 poena (31:17).

Napravio je Dejvis, nešto kasnije, kvalitetnu rolu i uz dva pogotka za dva poena odveo bh. predstavnika ponovo do najvećeg plusa u tom dijelu meča (37:22).

Ipak, poslije nesportske lične greške Dejvisa, Lovćen je ponovo uhvatio priključak i na nešto više od tri minuta do odlaska na odmor prišao na samo sedam poena minusa – bilo je 40:33, pa 44:37.

Jedan od glavnih razloga poraza Lovćena su – slobodna bacanja. Cetinjani su ih promašili čak 17!

Imali su Cetinjani šansu u finišu drugog kvartala da smanje zaostatak na samo četiri poena, ali kad u tome nisu uspjeli - uslijedila je kazna - ponovo se "javio" Simeunović i trojkom odveo Banjalučane do nove dvocifrene prednosti (50:39).

Većim dijelom treće dionice, banjalučka ekipa održavala je prednost između šest i devet poena, sve do ulaska u posljednja tri minuta.

Tada je prvo Milutin Đukanović realizovao jedan šut za tri poena za 61:57, zatim je Vasilije Knežević pogodio za dva poena, da bi na kraju Lovćen propustio dvije šanse (dva slobodna bacanja i napad) da stigne do egala.

Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

Kad to nije učinjeno, kazna je uslijedila poenima Aljoše Jankovića i mini-serijom Leskola za 67:60 pred start odlučujućih deset minuta.

Na nešto manje od pet minuta do kraja ovog perioda, Lovćen je zaostajao devet poena za crveno-plavima, koji su odmah nakon toga, praktično, zadali posljednji udarac Crnogorcima.

Trojkom Kneževića, pa onda zakucavanjem Đumića, ponovo je formalni domaćin stekao veliki kapital – bilo je 78:64, što je na kraju bilo dovoljno da se meč privede kraju onako kako je trener Nikolić i želio - uz rutinski trijumf i razliku koja je na kraju dostigla 19 poena.

Sa 24 poena, najbolji je u ekipi iz Banjaluke bio Đorđe Simeunović, dok je kod Lovćena najviše postigao Miloš Popović - 19, ali uz čak osam promašenih slobodnih bacanja (4/12).

BORAC: Dejvis 16, Knežević 8, Simeunović 24, Marković, Radukić, Leskol 17, Kočić 4, Đumić 6, Ljuboja, Tanasković 11, Reljić, Janković 4.

LOVĆEN 1947 BEMAX: Vrbica 8, Parača, Vlahović 2, Bojanić, M. Popović 19, A. Popović 7, Đukanović 3, Knežević 12, Piters 9, Starki 4, Šarenac, Grušanović 7.

TABELA: Studentski centar 11-1, Borac 9-3, Spars 9-3, MZT 7-5, Mladost 7-5, Sloboda 6-5, Široki 5-7, Podgorica 6-5, Zlatibor 6-5, Sutjeska 4-8, Gorica 4-8, Lovćen 1947 Bemax 4-8, Rabotnički 3-8, Helios 1-10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC