• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeste li zaboravili Brazilca Gileta? On definitivno nije zaboravio Banjaluku ni Borac m:tel!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Desni bek iz Brazila Giljerme Linjares de Souza branio je crveno-plave boje do maja prošle godine kada je preselio u slovački Tatran Prešov, ali nije zaboravio kako je bio dočekan u Borcu m:tel i gradu na Vrbasu.

 Giljerme Linjares de Souza za MONDO:  definitivno nisam zaboravio Borac m:tel ni Banjaluku! Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Brazilski rukometaš je u maju 2020. godine za simboličnih 7.000 KM prešao u Tatran Prešov i svojim partijama i ponašanjem se brzo privikao na život u Slovačkoj.

Možda će vas zanimati

"Jako sam srećan u Slovačkoj, mada situacija sa korona virusom nije baš najbolja u ovom trenutku. Grad Prešov je veoma sličan Banjaluci, klima je identična kao i vrijeme, pa mi nije bilo teško da se adaptiram", rekao je Gile na početku razgovora za naš portal.

Tatran Prešov se osim slovačkog prvenstva, gdje je superiorni lider sa 15 pobjeda iz 15 utakmica takmiči i u regionalnoj SEHA ligi sa PPD Zagrebom, Pelisterom i šabačkom Metaloplastikom.

"Imam pristojnu minutažu u ekipi, igram dobro, jedini sam trenutno desni bek u timu pa provodim na terenu oko 55 minuta na svakoj utakmici. Zadovoljan sam i sa trenerom Slavkom Golužom, imamo dobar odnos i na terenu, ali i izvan njega. Uz njegovu pomoć napredujem, učim i upijam dosta iz njegovog bogatog igračkog iskustva".

Giljerme Linjares de Souza je bio juniorski reprezentativac Brazila, a prije Borca m:tel i slovačkog Tatrana nastupao je za brazilske ekipe SG Handebol i Taubate, te španski Klub Cisne.

Gile naravno nije zaboravio ni svoj bivši klub Borac m:tel...

"Naravno da pratim zbivanja i u Premijer ligi BiH i rezultate Borca m:tel i jako sam srećan jer je banjalučki tim na prvom mjestu. Vjerujem da imaju snage i mogućnosti da na kraju i osvoje šampionat BiH".

Iako je nepunih godinu dana proveo u banjalučkom klubu stekao je brojne prijatelje s kojima i dalje održava kontakte.

"Povremeno se čujem sa prijateljima iz Banjaluke i nekadašnjim saigračima, nedostaju mi iskreno, bili smo dobra ekipa u prethodnoj sezoni i uvijek ću im biti zahvalan za sve. Nedostaje mi igranje rukometa u banjalučkom timu, ali opet ne žalim što sam otišao u Tatran Prešov, gdje sam takođe srećan i zadovoljan. Ispunjavam svoje ciljeve i nadam se da ću još više napredovati, ali korak po korak. Svi znamo da je budućnost sportiste neizvjesna, ali uvijek vam neke ekipe utabaju put, kao što je za mene učinio Borac m:tel".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

S obzirom da je napustio Banjaluku prije dolaska Veselina Vujovića, aktuelnog trenera Banjalučana, nije imao priliku da upozna jednog od najboljeg igrača svih vremena.

"Bila bi mi čast da me trenira Vujović, ali ono što sam rekao za sportiste važi i za trenere. Možda ćemo se negdje sresti u budućnosti", zaključio je Linjares de Souza.

Ili jednostavo, Gile.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC