• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bila sam uz igračice da ih selektor ne bi psovao i vrijeđao: Potpuni raspad sistema u reprezentaciji Srbije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Komunikacija nije postojala, atmosfera je bila netakmičarska...

 ljuba-obradovic-selektor-vredjao-psovao-rukometasice-srbije Izvor: Profimedia

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasira na Olimpijske igre. Bili smo u šansi da na najveću sportsku smotru odemo prvi put od 1988. godine, ali...

Možda će vas zanimati

Imale su srpske rukometašice sve u svojom rukama, međutim očigledno nešto nije funkcionisalo. Poraz od Rusije (29:24), potom i od Mađarske (31:23) ugasili su srpske nade, da bi nakon neuspjeha, po običaju, sve isplivalo na površinu.

Jedna od najiskusnijih Dragana Cvijić "oplela" je po RSS i selektoru Ljubomiru Obradoviću, a njene riječi brzo su stigle i do nove predsjednice Saveza Milene Delić.

U intervjuu za "Sportski žurnal" istakla je da je bila upoznata sa svim problemima na relaciji igračice-trener, ali da nije znala da je ipak toliko strašno - vjerujući da će se na kraju "povezati" i zajedništvom uspjeti da donesu Srbiji učešće na Olimpijskim igrama.

"Na osnovu njene izjave vidim da je ljuta najviše na mene jer je očekivala da ću ja smijeniti selektora kada sam došla na čelo Saveza. Iskreno, vodila sam se logikom da nemamo vremena za promjene, da se završi jedan olimpijski ciklus i da je, ipak bilo nešto dobro na tom Svjetskom prvenstvu na kom su obezbijedile kvalifikacije. Očekivali smo da će se završiti ciklus na najbolji način. Promjena na tri dana bi možda bila dobra, ali ne bi garantovala plasman. Žao mi je jer je ekipa iskusna, većina je zajedno već petnaestak godina i mislila sam da su mogle sam da se izbore. Bez obzira na pogrešne taktike i loše pripreme, bilo je i promašenih zicera i tehničkih grešaka, tu je sam igrač kriv", istakla je predsjednica RSS i dodala da ne krivi igračice za propuštenu priliku.

Igračice su govorile da je atmosfera očajna i da mjesecima ne postoji komunikacija sa trenerom, a predsjednica RSS ističe da to za nju nije bilo iznenađenje zbog karaktera Obradovića - dok nije ni pretpostavljala koliko je to ozbiljno.

Da li biste ostavili Obradovića na mjestu selektora da možete da vratite vrijeme?

"Ne bih. Smijenila bih ga sigurno bez razmišljanja. Svjesno sam bila sa njima na pripremama, mislila sam da mogu da pomognem, da ga trgnem, ali nije bilo šanse. Nisam željela da više vrijeđa igračice i da viče na njih, pa sam riješila da budem uz ekipu i dok sam ja bila tamo, istina, to nije radio", rekla je Delićeva i istakla da rukometašicama treba selektor poput Tonija Đerone.

(mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC