• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raskid u Ciboni! Legenda kluba otišao: Iskusni košarkaš se oglasio i sve objasnio!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Peti put je napustio ekipu u kojoj je ponikao.

 damir markota cibona raskid ugovora Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Cibona i iskusni krilni centar Damir Markota (35) sporazumno su raskinuli saradnju! Ovakav razvoj događaja epilog je rasprave koju je hrvatski košarkaš tokom prethodnog meča imao sa srpskim trenerom Vladom Jovanovićem, nekadašnjim trenerom FMP-a.

Zbog nesporazuma u prvoj četvrtini meča Cibone i Gorice u prvenstvu Hrvatske Jovanović je odlučio da Markotu, koji je počeo meč, već poslije nekoliko minuta igre izvede i ostavi na klupi do poluvremena. Oni su se zatim posvađali u svlačionici, pa iskusni košarkaš nije bio ni na klupi u preostale dve četvrtine.

Možda će vas zanimati

 Markoti je odmah nakon lupanja vratima u svlačionici Cibone poručeno da više ne mora da dolazi na treninge, a klub se jutros oglasio i zvaničnim saopštenjem. Saradnja je prekinuta!

''U ime kluba želim Šveđi zahvaliti na ogromnom doprinosu koji je utkao u rezultate Cibone u svih pet puta koliko je bio ovdje. Žao mi je da se rastajemo prije vremena, ali vrata našeg kluba će mu uvijek biti otvorena!'', poručio je sportski direktor Marin Rozić.

Za zvanični sajt kluba kratku izjavu je dao i sam košarkaš koji je pristao na sporazumni raskid saradnje.

''Klubu se želim zahvaliti na pruženoj prilici i na svim lijepim godinama koje sam proveo ovdje i uspomenama koje ću pamtiti cijeli život! Žao mi je što je došlo do ranijeg rastanka nego što je planirano. Nadam se da će nas poslužiti zdravlje do kraja pa će onda doći i rezultat. Moje zdravlje trenutno nije najbolje i ne mogu dati svoj maksimum. Ono što se dogodilo znamo mi koji smo bili tamo, riješili smo to između sebe i tako će i ostati'', rekao je Damir Markota.

Iskusni Damir Markota tako je po peti put napustio zagrebački klub. Čovjek koji je ponikao u Ciboni nosio je njen dres od 2001. do 2006. godine, kada je otišao u Milvoki Bakse, zatim 2008. godine i potom u sezonama 2014/15 i 2018/19. Tokom oktobra 2020. godine po peti put je potpisao ugovor sa Cibonom, ali saradnja nije potrajala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC