• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji Partizan u ABA sezoni! Crno-beli se raspucali: Krka razbijena u Beogradu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Laka i ubedljiva pobeda crno-belih protiv slovenačkog predstavnika!

 Partizan - Krka 91:67. Izvor: MN PRESS

Dugo nismo videli ovako raspoložen Partizan! Crno-beli bili su fantastični večeras u Hali sportova, gde su rezultatom 91:67 pobedili Krku, iako su gosti impresivno šutirali za tri poena. Jednu od najboljih partija u sezoni crno-beli krunisali su ubedljivim trijumfom.

Preko 70% u šutu za dva poena i blizu 40% za tri ostavili su utisak da se ekipa Partizana, koja je prvi put pobedila tri uzastopne utakmice u regionalnom prvenstvu ove sezone, vraća u formu.

Možda će vas zanimati

Partizan - Krka 91:69 (16:11, 25:22, 31:20, 19:14)

Crno-bele predvodio je sa 17 poena najbolji igrač meča Rašon Tomas, a pravu pomoć imao je Perkinsu (13), Jaramazu (12) i Jankoviću i Trifunoviću koji su ubacili po 11 poena.

Već u prvoj deonici Partizan se odlepio na dvocifrenu prednost, ali su mali padovi pred kraj prepolovili tu razliku. Slična situacija ponovila se u drugom periodu, kada je Krka uspevala čak i da izjednači, ali je to bilo sve. Nakon što je Partizan još jednom uspeo da se odlepi, utakmica je bila rešena.

Od sredine druge četvrtine pa sve do pred kraj meča, prednost crno-belih samo je rasla. Išla i na 25 poena, a Partizan je rešetao sa gotovo svih pozicija. Ulazile su duge dvojke, trojke iz ugla, slobodna bacanja kojih je Partizan izveo čak 28, a posebna poslastica bila su zakucavanja Tomasa, Jankovića i Mozlija.

Nakon Mornara i Mege, Partizan uspeva da savlada i Krku, što je treći trijumf u nizu za ekipu aleksandra Matovića. Sledeći izazov biće FMP iz Železnika, a taj meč na programu je za pet dana, 8. aprila. Krki predstoji teška borba za opstanak, pošto iz 22 kola imaju samo sedam trijumfa.

Da situacija bude još gora, do kraja sezone igraju protiv Budućnosti, Crvene zvezde i FMP-a, ekipa koje su kvalitetom iznad njih. Deluje da su u ovom trenutku Slovenci najveći rivali Borcu za 13. poziciju u ABA ligi.

Sastavi

Partizan: Mika 5, Pejdž 2, Dangubić 9, Stefanović 2, Jaramaz 12, Veličković, Perkins 13, Jovanović, Janković 11, Tomas 17, Trifunović 11, Mozli 9

Krka: Stergar, Kemfor 13, Stipčević 11, Vrabac 5, Barič 11, Kosi, Škifić 13, Škedelj, Lapornik 8, Rebec 3, Vučetić 1, Milovanović 2

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC