• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerika čekala spektakl, vidjela razbijanje: Pobijedili sve, pa naišli na jačeg! Prva titula za tim čije legende pamtimo

Autor Dragan Šutvić

Najbolji je ipak Bejlor!

 bejlor-osvojio-titulu-ncaa Izvor: Tanjug/AP/Darron Cummings

Dugo će se pamtiti ovogodišnje "Martovsko ludilo"!

Heroj Gonzage Džejlen Sags dao je u polufinalu trojku za pobjedu s pola terena, ali u finalu ni on ni bilo u timu nije mogao da se suprotstavi jačem timu.

Bejlor – Gonzaga 86:70!

Možda će vas zanimati

Iako su umarširali u finale bez izgubljene utakmice ove sezone, igrači Gonzage doživeli su žestok poraz u borbi za titulu, koja će prvi put otići u grad Vako u Teksasu.

Doduše, i Bejlor je lako mogao da ima sezonu bez neuspjeha, ali ga je zimus "isekla" prinudna pauza zbog slučajeva korone, poslije koje je doživio dva poraza. Međutim, kada je bilo najvažnije sve je leglo na svoje mjesto za ekipu Skota Drua.

Koliko je Bejlor bio dominantan na završnom turniru govori i to da je pobijedio svih šest rivala prosječnom razlikom od 15 poena!

U polufinalu je razbio Hjuston sa "plus 19", a u utakmici za titulu je pet minuta prije kraja drugog poluvremena takođe imao dvocifrenu prednost.

Najbolji igrač šampiona bio je bek Devion Mičel sa 15 poena i velikim poslom u odbrani protiv Sagsa, koji je dao 22, ali je dosta poena ubacio kada je već sve bilo jasno.

Sags je poslije utakmice plakao, ali ovaj završni turnir ipak će pamtiti "samo" po istorijskoj trojci za finale, ne i po tituli.

Koledž za koji su nekad sa velikim uspehom igrali bivši plejmejker Partizana Kurtis Džerels (četvrti najbolji strelac u istoriji Bejlora) i ljubimac navijača Zvezde Kvinsi Miler, prvi put je osvojio titulu od osnivanja svog košarkaškog tima 1907. godine.

Takođe, za Bejlor je igrao i Torijan Prins (27), sadašnje krilo Klivlenda i 12. "pik" na NBA draftu 2016. Među poznatim igračima "Bersa" su i bivši plejmejker Cedevite Pjer Džekson (29), nekadašnji krilni centar više NBA timova i Makabija, Kvinsi Ejsi (30) i legendarni centar Fenerbahčea koji se nije snašao u NBA ligi, Ekpe Judo (33).

Uz njih, legende Bejlora su i Ajzeja Ostin (27), bivši košarkaš FMP-a sa filmskom životnom pričom i bivši šuter Igokee, kanadski bek Brejdi Heslip (30).

Sa druge strane, da je najbolji igrač ABA lige Filip Petrušev prošle godine odabrao da ostane u Gonzagi, sigurno bi bio važan faktor u ovom finalu. On je ipak tada izabrao profesionalnu karijeru i počeo je sjajno u dresu ekipe Vlade Jovanovića.

(MONDO) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC