• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga? Ući ćemo drugi put: Posle Saše Đorđevića oglasio se i vlasnik Virtusa!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Treba da budemo ponosni kako smo igrali u Evrokupu, sa samo dva poraza, iako smo propustili šansu da uđemo u finale i u Evroligu, što je veliko razočaranje", rekao je Đorđević.

 virtus-uniks-evrokup Izvor: MN PRESS

Posle 19 uzastopnih pobeda i ulaska u polufinale Evrokupa, Virtus je pao kada je bilo najvažnije - u "majstorici" protiv Uniksa za plasman u finale.

Možda će vas zanimati

Veći značaj toj utakmici dala je karta za Evroligu, koja je otišla pobedniku, pa su tako Uniks i Monako stekli pravo da u sezoni 2021/22 nastupaju u najjačem evropskom takmičenju.

Evroliga im je tokom večeri i čestitala, poželevši im dobrodošlicu u svoje takmičenje.

Posle poraza u utakmici sezone, srpski stručnjak Aleksandar Saša Đorđević čestitao je Uniksu uspeh.

"Prema mom mišljenju, to što nisu odigrali poslednje dve utakmice u VTB ligi dalo im je više energije. Nažalost, bili smo bez igrača (centra, Amedea) Tesitorija, koji je pozitivno testiran na koronu i to nismo očekivali. Mogao je da nam pomogne, jer smo imali problem ispod koša, što obično nemamo", rekao je Đorđević.

Prema njegovom mišljenju, trojka Ajzeje Kenona na 40 sekundi do kraja uz zvuk sirene bila je odlučujuća.

"Oni su imali četiri prava igrača u utakmici, plus Kejnen koji je na kraju postigao zaista srećan šut posle naše dobre odbrane. Mislim da je to bio pobedonosni pogodak", dodao je srpski stručnjak.

Izvor: MN PRESS

"Borili smo se, ali nismo bili dovoljno dobri u odbrani. Kada vaš protivnik postigne 107 poena u ovakvoj utakmici, onda to znači da nisi dobro uradio posao. Imaju mnogo dobrih šutera i kreatora, u poslednjoj četvrtini su realizovali proste i efektne akcije. Sada moramo da držimo glavu visoko i da budemo ponosni kako smo igrali u Evrokupu, sa samo dva poraza, iako smo propustili šansu da uđemo u finale i u Evroligu, što je veliko razočaranje. To je sport, moramo da izdržimo i da nastavimo", poručio je Đorđević.

Posle njega, oglasio se i vlasnik Virtusa Masimo Zaneti.

"Šteta je. Zastali smo na početku treće četvrtine. Razliku je napravilo to što su oni uvek pogađali za tri poena, a mi smo pravili greške, čak i kod slobodnih bacanja. U sportu pobediš i izgubiš, pa ostavimo to za sledeću godinu. Sada razmišljamo o plej-ofu. Ubeđen sam da je naš tim superioran, možda smo pogrešno shvatili utakmicu, napravili smo mnogo grešaka", izjavio je on.

"Ipak, ja sam sportsmen, igrali su bolje i to je u redu. Da li Evroliga čeka? Stići ćemo tamo sledeći put. Sada razmišljamo o plej-ofu, čak i o ženskom timu, o kojem takođe veoma brinem", dodao je Zaneti.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC