• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teo je čarobnjak sa loptom i predvodi prvi tim Evrokupa!

Autor Pavle Knežević

Tu je i predstavnik ABA, ali i ljubimac "delija" i regiona!

 miloš teodosić najboljia petorka Evrokup Izvor: MN PRESS

Evrokup ulazi u svoju završnicu, a pre početka finalne serije novih evroligaša, Uniksa i Monaka, objavljen je prvi tim takmičenja, koji je manje-više očekivan i koji, naravno, predvodi Miloš Teodosić, prethodno izabran za MVP-a ligaškog dela.

Pored kapitena Srbije, tu su još i Džamar Smit iz Uniksa, Izaja Kordinije iz Nantera, Matijas Lesor iz Monaka i Vili Rid iz Budućnosti.

"Čarobnjak sa loptom, plejmejker-veteran blistao je tokom sezone kao neupitni vođa dominantnog Virtusa, koji je imao seriju od 19 pobeda na početku sezone prije nego što je u tri utakmice ispao od Uniksa", tim rečima je Evrokup opisao Teodosića.

Plej Virtusa bio je drugi asistent lige sa 6,9 asistencija po meču. Za 27,5 odigranih minuta po meču imao je prosjek od 15,4 poena, po čemu je najbolji u timu, kao i od tri skoka. Zbog toga je proglašen i za MVP-a ligaškog dijela sezone.

Smit ima 34 godine, a ovo mu je najbolja sezona u Evrokupu, sa prosjekom od 17,1 poena po utakmici. Kordinije je sa 24 najmlađi igrač u petorci, ali je zato najviše igrao – u prosjeku po 34 minuta, a drugi je u cijelom takmičenju po indeksu korisnosti – 19,4.

Lesor je ponovo u najboljoj petorci Evrokupa. Iako je simpatije javnosti u Srbiji, a posebno kod navijača svog bivšeg kluba Crvene zvezde, pobrao kada se na tečnom srpskom svađao i psovao sa nekim iz ekipe Budućnosti, ne treba zaboraviti njegov fantastičan učinak na parketu. Bio je nezamjenjiv za Monako u reketu. On je u takmičenju peti po indeksu (17,7), drugi u ofanzivnim skokovima (3,00) i četvrti u blokadama (1,1). U Evrokupu je 10. a u timu prvi sa 6,3 skokova po utakmici i četvrti po blokadama 1,1.

Prva utakmica finala igra se u utorak, 27. aprila.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC