• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda bez dvojice na Budućnost: Crveno-beli u problemu, bez startera u finalu ABA lige!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Crvene zvezde, uz Marka Simonovića, najavio finalnu seriju.

 volden i kuridža problemi pred finale aba lige Izvor: MN PRESS

Cela, turbulentna, sezona Crvene zvezde staje u jednu seriju - finalnu! Tri pobede dele crveno-bele od cilja, odnosno titule i plasmana u Evroligu.

Da bi u tome uspeli moraće da pronadju način da savladaju Budućnost.

Možda će vas zanimati

To im u dva ovosezonska duela nije pošlo za rukom.Na konferenciji za medije su govorili Dejan Radonjić i Marko Simonović.

''Stigli smo do finala, čeka nas teška serija protiv ekipe koja nas je dva puta dobila i želimo i na to da im odgovorimo. Naše ambicije su jasne i nadam se da ćemo se radovati na kraju'', počeo je Simonović.

Dobra stvar za srpski tim u ovim duelima biće činjenica da imaju prednost domaćeg terena, pa će tako prva dva i eventualni peti meč biti odigrani u Beogradu.

''Rekao bih da su u finalu dva najbolja tima u sezoni. Očekivalo se tako možda od starta. Ono što sam prvo gledao, a kasnije učestvovao delovalo je realno. Fokus je na prvoj utakmici i na tome smo radili od momenta kada smo završili seriju protiv Igokee. Budućnost nas je dva puta dobila, nadigrala nas je u Podgorici i pokazali su da imaju razlog za optimizam. Imaju kvalitet, uigrani su, u formi. Kvalitetno su prošli polufinale, čak i superiorno. Čeka nas težak izazov od prvog duela'', kazao je Radonjić.

Otkrio je da su problemi sa povredama tu i da na startu serije neće biti Volden i Kuridža.

''Mi u meč ulazimo ne onako kako sam se nadao da će biti. Problematika koja traje mesecima je i dalje prisutna. Od povreda, korone, pa žestok udar virusa i igranje mečeva sa malim brojem igrača u žestokom ritmu. Nastavak svega toga je sada. Kuridža neće biti spreman za prvi meč i izvesno je da će i Volden propustiti meč. Nije trenirao ni za duele sa Igokeom. Stanje se pogoršalo posle serije. Na nama je da damo više od maksimuma, da kontrolišemo njihov kvalitet i da pokušamo da budemo bolji uprkos situaciji.''

Svesni su u timu da je od velikog značaja da se dobiju dve utakmice kod kuće pred put u Podgoricu.

''Skoncentrisan sam na teren i na to da iskontrolišemo njihov kvalitet. Stepen odgovornosti mora da se podigne. Oni su kadri da daju veliki broj poena i to će biti naš izazov. Kobs i Ivanović su glavni kreatori i bitni igrači, ali nisu jedini. Ima igrača koji prave razliku. Rid je pokazao dominaciju u reketu, Mitrović je u odličnoj formi, igra više i daje timu. Danilo Nikolić je velika opasnost u šutu, tu su Edžim, Popović, Šehović.''

Iskusni krilni centar je obećao borbu.

''Trudiću se da dam sve od sebe, svi smo podređeni timu sa zeljom da osvojimo titulu. Minutaža nije bitna.''

Zvezda je već imala mečeve u zgusnutom rasporedu.

''Za ovu sezonu je karakteristično da nam je ta problematika donela nešto posebno. Igrali smo mečeve u okrnjenom sastavu, bez nekoliko igrača. Teško je proceniti da li to ima neki uticaj na ovu seriju. Što se tiče prve utakmice mi smo orijentisani tako da sav fokus stavimo na taj duel i smatram da tako treba da se ponašalo. Nismo prvi put u ovakvoj situaciji, ne razmišljamo o utakmicama koje slede, te analize i pripreme će da se prave posle mečeva. Radiće se onako kako stvari budu zahtevale'', poručio je Radonjić.

Na kraju je Marko imao jasnu poruku.

''Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj meč. Nema izgovora. Prva naredna utakmica je najbitnija'', završio je Simonović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC