• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO NBA podkast sa Edinom i Milošem: Osam timova, četiri karte – plej-in!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Krajem redovne NBA sezone, počela je i sezona odmora u američkoj profi košarci. Neki – kojima smo se bavili u ponedeljak veče – su sada i zvanično na letnjem raspustu. Neki odmaraju do subote i plej-ofa. A neki će bogami i večeras u akciju.

 šesta lična mondo potkast edin avdić i miloš jovanović Izvor: MONDO

Koncept plej-in turnira, koji je ustanovljen tokom “babl” sezone 2019-20, prenesen je i u ovu narednu i proširen. Po četiri ekipe će se u obe konferencije boriti za dve plej-of karte, i tako popuniti kostur doigravanja koji je namešten posle 72 utakmice regularnog toka.

Na istoku, plej-in će igrati Šarlot i Indijana, kao i Boston i Vašington. Pobednik prve utakmice će igrati sa gubitnikom ove druge, koja preti da bude izuzetno zanimljiva. Naime, Boston je u padu forme, a Vašington u usponu – hoće li Džejson Tejtum umeti da se izbori sa raspištoljenim dvojcem Bredli Bil – Rasel Vestbruk?

U drugom paru, imamo dve ekipe koje su takođe ušli sa različitim scenarijima u ovu fazu sezone. Šarlot je imao puno problema sa povredama, ali se na kraju dogegao do plej-ina – Indijana, na papiru kvalitetnija ekipa, se bori sa nesuglasicama na liniji stručni štab – igrači, i deluje da su na ivici ambisa. I ovde će biti vatre!

Prava poslastica čeka nas na zapadu, gde će za sedmo mesto igrati Los Anđeles Lejkersi i Golden Stejt Voriorsi. Branioci titule iz Los Anđelesa su pali na sedmo mesto zahvaljujući velikom broju povreda kod nosioca ekipe – Lebron Džejms i Entoni Dejvis odigrali su svega sedamdesetak utakmica zajedno, ali sada su zdravi i spremni da se pobiju za svoje prstenje – pa i preko plej-ina.

Ipak, prvi stepenik ka uspešnoj odbrani su neugodni Golden Stejt Voriorsi, koji su ušli u plej-of u fantastičnoj formi i uz fantastičnog Stefa Karija, koji pogađa ogroman broj trojki uz odlične procente i veoma mu je stalo da Lejkerse, makar, pošalje na “popravni”. Ovaj meč, tj. mini-serija od jedne utakmice, biće izuzetno, izuzetno zanimljiva…

Ko god ovde izgubi, igraće sa pobednikom meča Memfis – San Antonio. U Grizlijima caruju “mladi lavovi”, ali imaju li oni to što im treba da preskoče Grega Popoviča, koji i u sutonu karijere na dnevnoj bazi demonstrira superiorno znanje košarkaške igre?

Plej-in počinje u utorak uveče, a završava se u subotu rano po našem vremenu. Istoga dana, Miloš i Edin vas čekaju sa analizom svih plej-of parova, kao i učinkom timova koji su po mnogima prvi favoriti za titulu. Dotle – pratite plej-in i uživajte!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC