• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobrić srušio Budućnost pa poručio - Sad moramo duplo bolje: Ima ogromnu želju, a ključ je Dejan Radonjić!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Posle sjajnih partija košarkaš Zvezde nije poleteo, jasno mu je da tim tek sad čeka težak posao!

 ognjen dobrić crvena zvezda budućnsot Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je savladala Budućnost u drugom meču finala ABA lige, a prvo ime meča bio je Ognjen Dobrić! 

On je posle sjajnog nastupa u prvom meču bio još bolji u drugoj utakmici gde je sa 27 poena predvodio tim Dejana Radonjića do pobede. 

Možda će vas zanimati

Sa nekoliko sjajnih poteza u finišu digao je svoj tim, ključnom trojkom i odbranom na Viliju Ridu doneo je konačnu prevagu, a posle meča Dobrić je pohvalio rivala. 

"Vredna druga pobeda u finalu, na prvom mestu zato što smo što smo odbranili naš teren. Već u najavi ovog finala znali smo da nas čekaju izuzetno teške utakmice i sve viđeno do sada samo je potvrdilo ta očekivanja. Izuzetno kvalitetna ekipa Budućnosti, fizički zahtevne utakmice u kojima smo do sada pokazali veliku energiju i borbu i tako moramo da nastavimo", istakao je Dobrić. 

Crvena zvezda je brzo povela sa čak 20 razlike, ali je u trećoj četvrtini Budućnost preokrenula i došla do prednosti od devet poena (70:61). Ipak crveno-beli su verovali u sebe i našli način da pobede!

"Nije bilo lako u tim trenucima, ali nije bilo ni grča. Mi smo na prvom mestu tim koji veruje u sebe i ono što radi sa trenerom Dejanom Radonjićem i stručnim štabom. Odigrali smo u tim trenucima vrlo čvrsto, izuzetno borbeno i svako je dao svoj deo što i jeste suština tima. Pronašli smo na kraju način… Neko je postizao poene, neko je dao svoj doprinos kroz skok, blok, dobru kretnju. Drugi su odradili veliki posao u odbrani, svako je ugradio svoj deo i na kraju smo došli do pobede, koja je ponavljam, važna ali ovo je tek druga u seriji", dodao je Dobrić. 

Kakva sekvenca!
Izvor: Youtube/ABA liga j.t.d

On je u prva dva meča ubacio 50 poena i očigledno igra sa ogromnim samopouzdanjem. 

"Imam samopouzdanja, ali se trudim i želim da pomognem timu zaista na bilo koji način. Mi smo tim i to je to.Trener Dejan Radonjić mi je puno pomogao, igram sa ogromnom željom da doprinesem pobedama Crvene zvezde. Jednom će to biti kroz poene, drugi put dobru odbranu, ili na bilo koji način koji može da pomogne da ispunim zadatke trenera i da dođemo do pobede. Kao što to rade svi momci u ovoj finalnoj seriji."

Sada se serija seli u Podgoricu. Prvu meč loptu će Crvena zvezda imati u subotu od 20:30 kada se igra treći meč serije u "Morači".

"Moraćemo da odigramo duplo bolje nego u Beogradu. Ponavljam, prve dve utakmice su pokazale da se u finalu nalaze dve ekipe koje su pokazale puno u regularnom delu sezone i da se sa pravom bore za trofej. Budućnost je u utorak uveče uspela da se vrati iz velikog minusa i potpuno preokrene utakmicu čime je pokazala još jednom veliki kvalitet. Nema tu puno filozofiranja, nadam se kompletniji nego u Beogradu, moraćemo da odigramo izuzetno dobru i čvrstu utakmicu, ako želimo da dođemo do nove pobede. Ove dve pobede jesu vrlo važne zato što imamo i dalje tu prednost domaćeg terena, ali novi izazovi slede", zaključio je do sada najbolji akter finalne serije ABA lige Ognjen Dobrić. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC