• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić stopiran! Srbina zaustavio klinac koji baš umije s njim: Nikola se mučio, Denver porazom započeo polufinale!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ponovo je srpski centar bio opasan i najbolji u timu Denvera, ali jedan protivnički igrač je vrlo dobro "primirio" Jokića na putu ka pobjedi Finiksa.

 denver i nikola jokić izgubili od finiksa Izvor: Tanjug/AP Photo/Matt York

Nije počelo dobro. Košarkaši Denvera izgubili su prvu utakmicu polufinala Zapadne konferencije, pošto ih je ekipa Finiksa slomila u posljednjih 15-ak minuta igre, zaustavivši na pravi način Nikolu Jokića na putu ka ubjedljivoj pobjedi.

FINIKS SANS - DENVER NAGETS 122:105
/28:28, 29:30, 31:21, 34:26/

Možda će vas zanimati

Denver je u zaostatku, ekipa Finiksa pokazala je zbog čega je u regularnom dijelu sezone završila na drugoj poziciji na Zapadu, a srpski centar nije uživao na parketu prethodne noći.

Nikola Jokić nije uspio da povuče Denver ka pobjedi, a imao je učinak od 22 poena, devet skokova i tri asistencije za 37 minuta na parketu, pošto je talentovani Deandre Ejton odlično izlazio na kraj sa Somborcem.

Jokić je pravom majstorijom započeo meč,ali nije imao prostor da se "nadiše" u ovom susretu, pa je šutirao tek 10/23 iz igre, uz 2/5 za tri poena i bez ijednog odlaska na liniju za slobodna bacanja. U završnom dijelu susreta je Srbin izgledao i daleko umornije nego u nekim ranijim mečevima.

Sa druge strane, mladi 22-godišnji Ejton je još jednom potvrdio da umije da izađe na kraj sa Jokićem, pošto je na terenu bio kada i Srbin i baš u tim momentima, Finiks je uspijevao da ostvari prednost.

Kada su i Ejton i Jokić bili na parketu, Sansi su imali +13 u odnosu na Denver, a Ejton je meč završio sa 20 poena i 10 asistencija, pokazavši još jednom da se radi o sjajnom talentu.

Razlika između Denvera i Finiksa bila je i u tome što su Sansi imali nekolicinu vrlo raspoloženih igrača. Mikal Bridžis je ubacio 23 poena, Kris Pol i Devin Buker po 21 uz Ejtonovih 20 i 14 poena Džeja Kraudera.

U Denveru je Aron Gordon izbrojao do 18, Majkl Porter do 15, dok je Fakundo Kampaco postigao 14 poena. Denver je imao blagu rezultatsku prednost od početka meča do sredine treće četvrtine, kada je Finiks "dodao gas".

Napravili su seriju 16:0 i tako od 63:72 stigli do 79:72 i od tada više nije bilo spasa Denveru. Finiks je poveo 1:0 u polufinalnoj seriji, a naredni meč dva tima na programu je u noći između srijede i četvrtka od 03.30 časova.

Evo kakvu partiju je pružio Nikola Jokić:

Nikola Jokić protiv Finiksa
Izvor: Youtube/Z. Highlights

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC