• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić postao MVP, a prije 10 godina niko nije htio da igra sa njim: Od bucka koji ne može da uradi sklek do najboljeg!

Autor Dragan Šutvić

Kako se kalio majstor košarke iz Sombora...

 nikola jokić mvp fejsbuk status Izvor: Profimedia, Facebook/Nikola Jokic/Screenshot

Srpski košarkaš Nikola Jokić proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA lige za sezonu 2020/21, nakon što je skoro samostalno "vukao" Denver do treće pozicije na Zapadu, bilježivši skoro tripl-dabl u prosjeku!

Postao je prvi Srbin koji je proglašen za MVP-a, a ujedno je i najslabije rangirani igrač sa drafta kome je pripalo ovo laskavo priznanje jer je bio 41. u izboru iz 2014. godine.

Možda će vas zanimati

Godinu dana kasnije Jokić je stigao u NBA ligu, obukao je dres Denvera, pomislio "bokte, di sam ja ovo došao", ali je za vrlo kratko vrijeme koristeći košarkašku inteligenciju i umijeće s loptom koje ne posjeduje nijedan drugi centar na svijetu - postao superstar.

Prije samo deset godina Nikola Jokić je na Fejsbuku molio vršnjake da sa njim igraju košarku, a danas nema osobe koja je u tom sportu bolja od njega.

"'Oće neko na basket...", napisao je Jokić na svom Fejsbuku 7. februara 2011. godine i nije dobio nijedan "lajk" ili odgovor, da bi na desetu godišnjicu od tog statusa postavio rekord karijere sa 50 poena protiv Kingsa.

To je samo jedan od rekorda koje je Jokić oborio od dolaska u NBA ligu iz male Mege, koju je proslavio, srušivši tako mit da je neophodno igrati u Evroligi da biste uspjeli "preko bare".

Koliko je Jokić bio dobar prošle sezone? Srpski centar je odigrao svaki meč, a prosečno je bilježio 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije, što su brojke po kojima niko ne može da mu parira - čovjek je bio nadomak tripl-dabl prosjeka!

Od momka koji je obožavao da jede burek i pije koka-kolu, koji nije mogao da uradi sklek, koga su prozivali da je "buckast" za NBA ligu, stigao je do najuglednijeg košarkaša na svijetu.


Postao je MVP, ušao u elitno društvo košarkaša, a nije zgoreg podsjetiti se da to nije došlo preko noći nego da je to bio dugotrajan i mukotrpan proces koji je Somborac morao da prođe kako bi jednog dana postao košarkaška legenda.

Upravo su fotografije iz mladosti na kojima ne izgleda poput košarkaša, statusi koji su postali "viralni" kada je postao zvijezda, ali i reklama sa "takosima" dok ga biraju na draftu dovoljan dokaz da je čitavog života bio autsajder i da je uprkos svemu tome uspio da pokaže da je košarkaška zvijezda poput Lebrona Džejmsa, Stefa Karija ili Janisa Adetokunba.

Majstore, svaka čast!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC