• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 godina od "Oće neko na basket", Jokić postavio rekord karijere: Niko nije htio da igra sa njim, a sad daje 50 poena!

Autor Dragan Šutvić

Nije dobio nijedan lajk ili komentar, možda ga je i to naljutilo da radi još više.

 nikola-jokic-oce-neko-na-basket-fejsbuk-status-10-godina-dao-50-poena-u-nba-rekord Izvor: Profimedia, Facebook/Nikola Jokic/Screenshot

Na današnji dan, 7. februara 2011. godine srpski košarkaš Nikola Jokić je na svom Fejsbuku napisao jedan od "najikonskijih" statusa koji će se prepričavati još godinama.

Klincu iz Sombora bilo je 16 ljeta i falilo mu je društvo na košarkaškom terenu, pa je napisao: "'Oće neko na basket...". Odgovor nije dobio, a deceniju kasnije nema ko sa njim ne bi poželio da odigra jednu partiju pošto je među najboljim košarkašima svijeta.

To je potvrdio i prošle noći pošto je na desetogodišnjicu statusa koji je postao viralan - postavio rekord karijere. Jokić je ubacio čak 50 poena protiv Kingsa, ali nažalost u porazu (119:114).

Možda će vas zanimati

Prošao je dug put Nikola Jokić za tih deset godina i ništa ne bi bilo bez rada i odricanja, ma koliko srpski košarkaš bio talentovan za sport, pošto je prvo trebalo riješiti svoje nezdrave navike, o kojima je mnogo puta govorio njegov trener Dejan Milojević.

"Napravili smo mu vrhunski program rada, ali vidjeli smo da to ne ide u očekivanom smjeru.I onda shvatimo da on doručkuje pola kile bureka i popije flašu koka-kole za cijeli dan. Tada shvatiš da to mora da se promijeni", prisjetio se Milojević dana kada je od Jokića pokušavao da napravi igrača koji bi kalibrom mogao da "dobaci" do NBA, ali niko nije očekivao da će izrasti u "zvijer".

Izabran je kao 41. pik na NBA draftu, u prvoj sezoni je pokazao talenat, a onda je konačno Majkl Maloun počeo da ga koristi kao startnog centra, a ne "četvorku" pored Jusufa Nurkića.

Poverenje je vratio senzacionalnim brojakama, postao je najbolji dodavač među visokim igračima, a najbolje partije pruža kada je najteže - tako je briljirao u prošlosezonskom plej-ofu i vodio Denver do finala Zapada, tako što su dva puta "okrenuli" 1:3 u seriji.

Izvor: YouTube/Denver Nuggets

Nestvarne partije nastavio je i ove sezone, jedan je od glavnih kandidata za MVP priznanje, o kom u ovom trenutku ne razmišlja, ali skoro svako veče se desi da obori neki rekord.

Tako je sa 50 poena u košu Sakramenta postavio lični rekord, usput oborio još dva za koja nije ni znao da postoje, a ko zna još koliko je pred njim...

"'Oće neko na basket...", da sada napiše vjerovatno bi oborio i rekord po broju lajkova u Srbiji.



(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC