• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedina NBA zvijezda koja se plaši lopte i koša: Više ne smije da pogleda obruč - izgubio od Bogdana, svi ga razapeli!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ben Simons ima problem sa samopouzdanjem, a komentari Džoela Embida i Doka Riversa mu sigurno neće pomoći.

 ben simons nije htio da šutira otvoren šut Izvor: Profimedia

Filadelfija je izgubila u "majstorici" od Atlante i tako je ostala bez finala Istočne konferencije, iako je sa prve pozicije u regularnom dijelu, kao favorit, ušla u plej-of.

Zbog toga su pale i prve prozivke - Džon Kolins je majicom "pecnuo" Džoela Embida, ali njemu nije bilo do šale pošto je u međuvremenu našao krivca za eliminaciju Filadelfiju - i to Ol-star saigrača Bena Simonsa koji je ponovo razočarao.

Možda će vas zanimati

Ben Simons je "bježao" od lopte u završnici meča - i to bukvalno.

U trenutku kada je bio sam pod košem i trebalo je samo da položi loptu, asistirao je saigraču!?

Zbog tog poteza Džoel Embid je bio u nevjerici, Filadelfija je propustila šansu da izjednači rezultat, a najvjerovatniji razlog zbog kog je Ben Simons odlučio da doda umjesto da šutira - taj što se plašio jakog faula i svog očajnog šuta sa slobodnih bacanja.

Taj potez kao da je najavio kolaps Filadelfije, u kojoj očigledno nema dovoljno samopouzdanja, a koliko je Džoel Embid bio bijesan najbolje govori njegova izjava na kraju meča.


"Iskreno, mislim da je ključni trenutak bio kada smo imali priliku za lake poene, a umjesto toga smo postigli samo jedan poen sa slobodnih bacanja", rekao je Džoel Embid bez imalo ustezanja na konferenciji za medije.

Simons je objasnio da je vidio igrača iza leđa i da se uplašio da će biti izblokiran, a zanimljivo je da ni trener Dok Rivers nije mogao da stane u njegovu zaštitu.

Na pitanje da li je Ben Simons uopšte plejmejker za tim koji ide na titulu, zamislio se i poručio novinaru da "iskreno ne zna šta da odgovori na to", pa je to upalilo još jedan alarm u timu u kome očigledno vlada nepovjerenje.

Simons je odličan defanzivac i organizator igre, ali je očajan šuter - ne umije da pogodi trojku, a nema u kom segmentu se nije mučio u seriji protiv Atlante.

Šutirao je samo 15 od 45 (33%) za slobodna bacanja što je zaista nevjerovatno loše, ali je možda još porazniji podatak da u posljednja četiri meča protiv Atlante nije postigao nijedan koš iz igre u posljednjoj dionici.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC