• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokoškov na njih računa za ono glavno! "Orlovi" ojačani kreću po Olimpijske igre - asovi ih dočekali u Beogradu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Miloš Teodosić, Vasilije Micić, Nikola Kalinić... Srbija večeras ima posljednji test pred kvalifikacije za Tokio i dočekuju ga sa važnim pojačanjima! Pročitajte ko je tu, a ko (još) nije.

 reprezentacija srbije posljednji test meč Izvor: MN PRESS

Kvalifikacije za Olimpijske igre su sve bliže i nazire se sastav u kojem će Srbija preko turnira u Beogradu pokušati da obijezbedi vizu za Tokio od 29. juna do 4. jula.

Nažalost, na putu ka kvalifikacijama "orlove" je dočekalo mnogo problema, kako sa povredama, tako i zbog posljedica korone, ali i privatnih razloga...

Možda će vas zanimati

Koliko promjena se dogodilo za manje od mjesec dana može da se vidi i po spisku selektora Igora Kokoškova. Značajna je razlika između prve objave 31. maja, pa one pred odlazak na "Akropolis kup" 16. juna, gdje je Srbija otišla i bez onih kojima se sezona tek završila.

Ove nedjelje ekipa je ponovo u Beogradu i pridružili su joj se Teodosić, Micić, Kalinić, i ostali igrači koji su imali nekoliko dana više za odmor od naporne takmičarske godine. 

Svi zajedno u srijedu od 20.00 časova imaće "generalnu probu" za kvalifikacioni turnir u hali "Aleksandar Nikolić", protiv reprezentacije Meksika.

Poslije atinskog putovanja raduju dobre igre Filipa Petruševa, Ognjena Dobrića i Alekse Avramovića, koji su uz starosjedioce Stefana Jovića, Bobana Marjanovića, Nemanju Bjelicu i ostatak tima nagovijestili da će Srbija biti prava narednog vikenda, kada bude najvažnije.

Selektor je u Grčkoj pohvalio nesebičnost i posvećenost ekipe i te riječi raduju kao i atinske pobjede srpskog tima.

Sa druge strane, u ovom trenutku jasno je da na kvalifikacionom turniru neće igrati nekoliko važnih igrača.

Bogdana Bogdanovića očekuje finale Istoka u NBA ligi sa Atlantom protiv Milvokija, a uz to u hodu će morati da se oporavlja od povrede koljena, koja ga je vidno mučila u završnici serije protiv Filadelfije.

Nemanja Nedović je potvrdio da zbog oporavka od korone još nema dozvolu ni da trenira, Ognjen Jaramaz je povrijeđen, a još jedna važna bekovska opcija Marko Gudurić oglašavao se iz Minhena, gdje je na terapijama i pitanje je koliko je realno da pomogne u ovom trenutku.

Kada su u pitanju centri, Miroslav Raduljica je imao problema sa povredom, a Nikola Milutinov je i dalje "rovit", iako se priključio ekipi u Grčkoj. Uostalom, centar CSKA je propustio drugi dio sezone zbog povrede ramena i jasno je da nije dovoljno spreman za velike napore, tako da u njegovom slučaju mnogo više zavisi od ljekara nego od njega samog.

ŠTA ČEKA ORLOVE U PIONIRU?

Izvor: MN PRESS

Kada se pogledaju selekcije koje učestvuju u srpskoj prestonici - Italija, Portoriko, Dominikanska Republika, Senegal i Filipini, jasno je da će izvjesni derbi i finale turnira biti Srbija - Italija. 

Doduše, i "Azuri" imaju problema pri sastavljanju tima, jer primjera radi Marko Belineli neće doći poslije osvajanja titule sa Virtusom, a Danilo Galinari je sa našim Bogdanovićem u finalu Istoka protiv Milvokija.

Srbija će na turniru igrati u grupi sa Filipinima i Dominikanskom Republikom, a onda će ukrstiti u polufinalu sa Portorikom, Senegalom i Italijom, po sistemu A1 – B2 i B1 – A2.

Termini mečeva u grupi su Srbija – Dom. Republika u utorak 30. jun od 20.15, Srbija – Filipini u sredu od 20.15 i Filipini – Dom. Republika u četrvtak 1. jul od 20.30. Polufinala su u subotu, finale je u nedjelju, 4. jula.

Ako sve bude kako treba, već od ponedjeljka 5. jula u centru pažnje biće iščekivanje učešća "orlova" na Olimpijskim igrama, kao i odluka Igora Kokoškova o konačnom spisku.

Ipak, do tada ekipi predstoji najvažniji zadatak i mečevi u kojima neće biti prostora za opuštanje i grešku.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC