• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako nećeš da igraš za Srbiju - povučeš se: Teodosić se oglasio o Jokiću! "Ako je spreman 50 odsto, nije to to!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskusni plejmejker Miloš Teodosić govorio je o "otkazu" Nikole Jokića reprezentaciji Srbije, ali i o drugima.

 miloš teodosić o nikoli jokiću Izvor: Profimedia

Za reprezentaciju Srbije ovog ljeta neće igrati trojica NBA košarkaša. Prvo je otkazao Nikola Jokić poslije icrpljujuće sezone sa Denverom, a potom i dvojica znatno mlađih - Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić - što je izazvalo burne reakcije u srpskoj javnosti.

Mnogo je onih koji osuđuju, prije svih Jokića, zbog takvog poteza, a stariji iz reprezentacije poput Nemanje Bjelice podsjećaju na značaj igranja za državni tim i da je to nešto što ne može da se osjeti ni u jednom klubu. Sličnog stava je i Miloš Teodosić, još jedan igrač iz "stare garde", koji je mnogo puta rizikovao karijeru kako bi igrao za Srbiju.

Možda će vas zanimati

U razgovoru za "Mozzart Sport" potvrdio je da će nakon naporne sezone sa Virtusom igrati i na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, a nadamo se onda i u Tokiju.

O otkazima saigrača kaže sljedeće...

“Moje mišljenje se godinama mijenjalo po pitanju toga. Prije svega, svima treba ostaviti izbor, nikoga ne treba tjerati da igra. Ovo je lični stav, lični izbor. Ako si tu, dobrodošao si, ako nisi - u redu. To je tvoj stav. Nismo mi ti koji treba bilo kome od igrača koji ne dođu ili imaju nekih problema da govore bilo šta", rekao je Teodosić i dodao:

"Ne treba ni javnost na loš način da prihvata sve to. I nama je teško kada neko ne dođe. Svako ima dovoljno dobar razlog da ne bude tu i mi treba samo da se pomirimo s tim, pa da se nadamo da će taj neko da se pojavi naredne godine."

Izvor: MN PRESS

Posebno se komentariše odluka Nikole Jokića, najboljeg igrača svijeta, da ovog ljeta ne nastupa za reprezentaciju Srbije kako bi se odmorio poslije 100+ mečeva u posljednjih godinu dana, a tu je i dijete na putu.

"Ne mogu da govorim iz Jokinog ugla, jer nisam u njegovoj koži. Nisam imao priliku da odigram toliki broj minuta i utakmica u jednoj sezoni, nositi cijelu ekipu... Volio bih da sam mogao da osjetim i to. Siguran sam da je on dobro razmislio i donio konačnu odluku za koju smatra da je najbolja po njega. Između ostalog i po tim. Ako je Jokić spreman 100 odsto, onda smo mi na deset stepenika iznad, bolji. Ako imamo Jokića koji je na 50 odsto - nije to to", rekao je Teodosić i ostavio mali prostor za promjenu odluke centra Denvera.

"Nama je potreban Jokić koji je 100 odsto spreman, da li će igrati ove ili sljedeće godine, iskreno se nadam da hoće."

Izvor: Profimedia/Xinhua/Xue Yubin

Mnogi ga pored toga osuđuju?

"Žao mi je što dosta ljudi osuđuje njegovu odluku. Mogu donekle neke stvari da razumijem, ali treba da mu pružimo podršku. On je naš ambasador u SAD, neko ko je napravio zasad sjajnu karijeru, treba da ima podršku svih nas i cijele nacije", poručio je Teodosić.

Jedan od najboljih plejmejkera Evrope rekao je da njegova generacija "ima usađeno u sebi" da mora da igra za reprezentaciju pod obavezno.

"Nemaš pravo da kažeš da nećeš da igraš, možeš samo da se povučeš kao Stefan Marković što je učinio zbog povrede. Ne može da se razmišlja da li hoću ili neću", kazao je Miloš Teodosić.

(MONDO/Mozzart Sport)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC