• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borčevci" ispratili "zmajčeke" u Litvaniju: Košarkaški vladari Evrope krenuli sa Bleda po olimpijsku vizu!

Autor Dragan Šutvić

U prethodnih nekoliko dana, Slovenci su se pripremali na Bledu, gdje do srijede borave fudbaleri Borca

 slovenija bled košarka olimpijske igre Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U isto vrijeme kad i fudbaleri Borca, na Bledu se pripremala i košarkaška reprezentacija Slovenije – koja iz ovog grada pored istoimenog jezera kreće po olimpijsku vizu!

"Zmajčeki" su, naime, danas otputovali za Kaunas, gdje ih od 29. juna do 4. jula očekuje kvalifikacioni turnir za Igre u Tokiju. U grupi A nalaze se Litvanija, Južna Koreja i Venecuela, dok su Slovenci spojeni sa Poljskom i Angolom.

Možda će vas zanimati

Prvoplasirani i drugoplasirani tim izboriće nastup u polufinalu, a samo pobjednik turnira steći će pravo nastupa na najvećoj planetarnoj smotri. Prema porukama sa današnje konferencije za novinare – očekivanja su velika!

"Mislim da su pripreme na Bledu bile veoma uspješne, mogu da ih ocijenim 'peticom'. Od 15. juna, kad smo se okupili, igrači su pokazivali visok nivo motivacije, koncentracije i na kraju krajeva odlučnosti da se maksimalno spremimo za kvalifikacije koje nas očekuju. Imali smo vrhunske uslove u hotelu, osjećali smo se kao kod vlastitih kuća, tako da smo maksimalno mogli da se posvetimo treningu tako da su ispunjeni svi uslovi da u Kaunas odemo sa velikim očekivanjima. Sav fokus je trenutno usmjeren na premijerni meč sa Angolom, samo o tome razmišljamo. Tek kasnije slijedi detaljna priprema za okršaj sa Poljskom. Iako smo evropski prvaci, nikoga ne smijemo da potcijenimo niti na to imamo pravo", poručio je selektor Aleksander Sekulić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Turnir u Kaunasu željno čeka i Edo Murič, ex-krilo Partizana, a sada Cedevita Olimpije.

"Imali smo na Bledu sve što nam je bilo potrebno da se spremimo. Imali smo potrebne uslove, i za taktiku i mir koji nam je potreban. Lično sam zadovoljan i optimistično putujem u Kaunas. Od prvog minuta turnira krenućemo agresivno kako bismo ispunili cilj koji imamo, a to je plasman u Tokio. San svakog sportiste je odlazak na Olimpijske igre, vidite to i na primjeru Sjedinjenih Američkih Država, koje u veoma jakom sastavu putuju na olimpijski turnir. Imamo veliku priliku, ali u svakom slučaju zavisimo sami od sebe. Dobijamo informaciju da se cijela Litvanija 'trese', oni žive za košarku i mislim da su favoriti, ali su padali i veći od njih."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Njegov sadašnji saigrač, a nekada rival iz ABA lige, Jaka Blažič, vjeruje da Slovenija u Litvaniju šalje najbolje igrače koje trenutno posjeduje.

"Idemo sa velikim optimizmom u Kaunas. Želimo da pobjedom započnemo turnir, a onda ćemo tek razmišljati o narednom rivalu. Mislim da u ovom trenutku za reprezentaciju igraju najbolji igrači koje Slovenija ima, tu je i Luka Dončić, jedan od najboljih igrača NBA lige u ovom trenutku i idemo da dokažemo kvalitet."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Velike nade u asa Dalas Maveriksa polaže i Klemen Prepelič.

"Imamo dovoljno talenta, imamo i najboljeg plejmejkera na svijetu koji to sve povezuje, tako da sigurno optimistično čekamo sve."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Optimista je i Zoran Dragić, bivši as Majamija i Finiksa a sada Baskonije.

"Imamo ogromnu želju da osvojimo prvo mjesto. Ekipa nam je dobra, talentovana, tu smo da pomažemo jednom od najboljih igrača na svijetu. Optimisti smo i učinićemo sve da iskoristimo veliku priliku koja nam se pruža."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC