• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dovele smo Srbiju do ludila, nisu mogle da nas pobijede: Košarkašice hoće evropsko zlato - Niko nije nepobjediv!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkašice Srbije su protiv njih već jednom osvojile Evropsko prvenstvo, a postaraće se da i ovog ljeta padne moćna Francuska!

 košarkašice srbije žele zlatnu medalju na eurobasket 2021 Izvor: MNPRESS

Košarkašice Srbije plasirale su se u finale Evropskog prvenstva nakon nevjerovatno dramatične završnice meča protiv Belgije!

Sudije nisu priznale koš Belgijanki u završnim trenucima susreta, Srpkinje su zbog toga slavile 74:73, a srpske djevojke bile su pod nabojem emocija poslije završetka meča.

Možda će vas zanimati

Srbija se plasirala u finale Eurobasketa po drugi put u posljednjih šest godina, kada su 2015. protiv Francuske postale šampionke Evrope.

I sada će rival biti Francuska, a izvanredna Sonja Vasić bila je vrlo iskrena poslije velikog trijumfa.

"Ovo je bila utakmica koju smo samo mi mogle da izgubimo, ne one da nas pobijede. To sam rekla timu u poluvremenu. U nastavku je to stvarno bilo 'kidanje' do posljednjih atoma. U finalu smo! Kao da još toga nismo svjesne, zbog ovog kraja. Malo nas je taj posljednji šut presjekao. Emocije nam se još nisu svele. Definitivno, za ovu našu generaciju, priča se završava na pravi način. Sada igramo utakmicu u kojoj nemamo šta da izgubimo. Imamo zagarantovanu medalju", poručila je najbolja košarkašica Srbije.

Važan dio pobjede Srbije bila je i Aleksandra Crvendakić. Ona je samo u prvoj četvrtini postigla 13 poena, a meč je završila kao drugi poenter tima.

"Razmišljala sam samo o tome kako da pomognem da bismo otišle u finale. Cijeli tim je uradio pravi posao. Mnogo smo trenirale, mnogo smo uložile truda i rada. Zaslužile smo da uđemo u ovo finale i da se borimo za zlato. Francuska nam je svima dobro poznata. To su sve igračice evropskog, visokog nivoa, ali, niko nije nepobjediv. I ako mi budemo igrale našu igru, cijenim da će biti dobro."

I Tina Krajišnik je bila izuzetno ponosna na čitavu ekipu Srbije.

"Ovo je bukvalno bio trenutak za koji se živi. Samo mi znamo koliko smo uložili. Ta energija koju imamo međusobno, dovela nas je dovde. Jesmo grešile na kraju, dovele smo i sebe i druge do ludila. Na kraju je pobijedilo to što smo imali su sebi. Sve je moguće u finalu i treba da vjerujemo. Finale se igra sa nabojem svih emocija, svom energijom koja je ostala, sa najvećom željom. Vjerujem da možemo mnogo bolje i da ne dovedemo neku utakmicu u dramu, da konačno odigramo utakmicu kojom ćemo biti potpuno zadovoljne", rekla je Tina Krajišnik.

Finale Evropskog prvenstva Srbija - Francuska igra se u nedjelju od 21.00.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC