• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igraće protiv Srbije za osvetu i zlato: Čak osam godina gube finala, a Marina upozorava - Veliki su favoriti!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Svi se spremaju za finale Srbija - Francuska, a rivalke srpske selekcije do sada su ubjedljivo pobjeđivale na putu do finala.

 srbija francuska finale eurobasket 2021 Izvor: Profimedia

Vrijeme je za finale Evropskog prvenstva! Košarkašice Srbije žele da se ponovo popnu na krov Starog kontinenta i osvoje zlatnu medalju, a rival će im biti stari znanac.

Selekcija Francuske pokušaće da se u nedjelju uveče (21.00) osveti ekipi Marine Maljković za poraz u finalu Eurobasketa 2015. godine!

Možda će vas zanimati

Srbija je poslije velike drame u završnici polufinala protiv Belgije ipak uspjela da slavi 74:73 i tako se plasira u borbu za pehar.

Tamo će imati težak posao, protiv ekipe koja nikako da stigne do titule evropskog šampiona, a radi se o najboljem timu kontinenta uz selekciju Španije.

Španjolke su na svom parketu ispale već u četvrtfinalu od Srbije, nakon što su osvojile tri od posljednja četiri evropska prvenstva, a vrijeme je da upoznamo i Francuskinje. Šta vi očekujete pred finalni susret?

Anketa

Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo 2021?

  • Srbija - ponoviće se istorija!

    64.71% (11)

  • Francuska - realno su jače

    23.53% (4)

  • Biće neizvesno

    11.76% (2)

Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo 2021?

Rezultati

PUT FRANCUSKE DO FINALA EUROBASKETA

One su kao jedan od domaćina turnira u Strazburu igrale mečeve u okviru grupe D. Tamo su ostvarile tri ubjedljive pobjede, protiv selekcija Rusije, Hrvatske i Češke.

Prvo su pale Hrvatice 105:63, potom Čehinje 71:51, a na kraju i Ruskinje 85:59. Tako su se direktno plasirale u četvrtfinale, gdje ih je sačekala Bosna i Hercegovina. Iako su bh. djevojke ostvarile istorijski uspeh, bolje od poraza 80:67 nisu mogle.

Francuska je potom došla do meča sa Bjelorusijom, u kojem je u subotu upisana pobjeda 73:61. Dakle, još nijedna ekipa nije uspjela da se približi makar jednocifrenom porazu...

FRANCUSKINJE HOĆE REVANŠ ZA 2015.

Naravno, svima je u sjećanju finale Evropskog prvenstva prije šest godina, kada su upravo Francuska i Srbija igrale u finalu. Srpske djevojke su tada herojskom igrom uspjele da naprave senzaciju i slave 76:68.

Bilo je to prvi put da se ženska selekcija Srbije okitila zlatnom medaljom na evropskim prvenstvima, a Ana Dabović ju je sa 25 poena predvodila do trona. Na kraju su srpske djevojke to proslavile na balkonu ispred Skupštine grada Beograda:

Ni ovoga puta neće biti jednostavno izabranicama Marine Maljković, čega je svjesna i selektorka Srbije.

"Igraćemo protiv izvrsnog tima, kao i 2015. Imali su lakši meč, biće mnogo svježije od nas. Imaju sjajnu ekipu, odlično nacionalno prvenstvo i postaju bolje i bolje svake sezone. Ipak, kao što sam rekla i kao što govorim sve vrijeme, igraćemo ono što ih učim od 2011. Prošlo je mnogo godina kako im govorim da treba da igramo našu igru, naš sistem. Veliki su favoriti, iz godine u godinu sve veći, ali znamo da se u finalu nikad ne zna, to je meč sa mnogo emocija i vidjećemo šta će da bude", poruka je Marine Maljković.

FRANCUSKA VEĆ OSAM GODINA GUBI U FINALIMA

Posljednji put neko finale Eurobasketa u kojem nije bilo Francuske odigrano je 2011. Od tada su igrana četiri turnira i svaki put su Francuskinje stizale do završnog meča.

Ipak, još važnije, sva četiri puta su bilježile poraze! Prvo je to bilo 2013. od Španije na njihovom parketu, kada su pretrpjele poraz od "pola koša", da bi dvije godine kasnije u Budimpešti bolja bila Srbija.

I 2017. i 2019. je Francuska stizala do finala i oba puta je Španija bila bolja - 71:55 u Pragu i prije dvije godine 86:66 u Beogradskoj areni.

Finale Srbija - Francuska igra se u nedjelju od 21.00.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC