• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doček zlatne "orlice" Saše Čađo i bh. "zmajica": Banjaluka pozdravila uspjehe svojih košarkašica!

Autor Dragan Šutvić

Saša Čađo je sa selekcijom Srbije pokorila Evropu, dok su još četiri njene sugrađanke sa reprezentacijom BiH stigle do petog mjesta na Eurobasketu

 košarkašice banja luka doček eurobasket 2021 Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je, pod komandom Marine Maljković, prije četiri dana pokorila Evropu.

"Orlice" su rezultatom 63:54 savladale Francusku u finalu Eurobasketa 2021, na kojem je istorijski uspjeh ostvarila selekcija BiH, koja je bila najprijatnije iznenađenje, osvojivši peto mjesto, što je najbolji rezultat neke bh. seniorske ekipe na velikim takmičenjima!

Možda će vas zanimati

Zlatnom medaljom se, sa reprezentacijom Srbije, okitila i Banjalučanka Saša Čađo, dok su u timu koji selektuje Goran Lojo još četiri njene sugrađanke! Predvodi ih kapiten reprezentacije Milica Deura, a osim nje, tu su i Anđela Gligić, Dragana Domuzin i Irena Vrančić.

Za sve njih večeras je, ispred banjalučke Gradske uprave, organizovan svečani doček, po uzoru na Beograd, koji je na Vidovdan ugostio nove šampionke Starog kontinenta.

Prva je okupljene Banjalučane pozdravila Slađana Golić, srebrna sa OI u Seulu 1988. godine, a za njom, redom, Anđela Gligić, Dragana Domuzin, Irena Vrančić i Milica Deura iz reprezentacije BiH, te na kraju Saša Čađo.

Na balkonu se Saša pojavila sa tri sestre - Verom, Vanjom i Danicom, a koju su sugrađani ispratili na Igre u Tokiju uz taktove veoma dobro poznate pjesme "'ajmo braćo uzet' Amere", koja je potekla iz Banjaluke.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Večeras su domaćini ove divne djevojke jer je ovo njihov grad i one su u centru pažnje. Predstavljaju Banjaluku na najbolji mogući način i zato se svuda u svijetu čulo za naš grad, što je za nas značajno. Večeras uspostavljamo jednu divnu tradiciju za koju sam uvjeren da će trajati godinama i decenijama, a to je da su Banjaluka, Republika Srpska i Bosna i Hercegovina dobile jedan svoj balkon, balkon pobjednika. Simbolično ispred Hrama Hrista Spasitelja, slavićemo sve buduće uspjehe naših sportista. Srećan sam da baš u ovom periodu uspostavljamo jednu novu praksu, novu ideju. Od srca im čestitam na uspjesima i Grad će svim sportistima, ko god to bude bio, biti najiskrenija podrška. Djevojke, ovo je vaše veče, ovo je vaša, a onda i naša pobjeda i želim vam mnogo sreće u narednim mečevima. Ubijeđen sam da će ovakvi uspjesi doprinijeti da se mladi ljudi bave sportom ali prvenstveno naše djevojke i dame košarkom koja je jedan predivan sport", poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na konferenciji za novinare neposredno pred izlazak košarkašica na balkon Gradske uprave.

Pogledajte samo djelić atmosfere!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC