• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novica Veličković završio karijeru! Legenda se povlači: Rekorder crno-bijelih dao sve za voljeni klub!

Autor Milutin Vujičić

Partizan je potvrdio da legendarni kapiten neće igrati više.

 novica-velickovic-kraj-karijere Izvor: MN PRESS

Legendarni kapiten crno-bijelih Novica Veličković završio je igračku karijeru!

Možda će vas zanimati

Partizan je na zvaničnom sajtu potvrdio da je rekorder po broju nastupa u dresu Partizana odlučio da kaže zbogom igračkoj karijeri, a sve usljed velikih problema sa povredama koje je imao prethodnih nekoliko sezona kada nije mogao da bude na maksimumu.

Novica Veličković tako neće biti dio tima Partizana koji počinje novu eru pod Željkom Obradovićem, ali će navijačima sigurno ostati u srcu.

"Novice, bio si i bićeš uvijek simbol Partizana. Čestitam ti na svemu, a prije svega na tvom karakteru koji te je i doveo do visina na koje dolaze samo oni odabrani", napisao je predsjednik kluba Ostoja Mijailović u poruci zahvalnosti kapitenu.

Veličković (34) je ponikao u Partizanu i za klub debitovao 2004. godine i odmah najavio veliku karijeru.

Osvojio je tri šampionske titule sa crno-bijelima, a onda je uslijedio transfer u Real Madrid u kome se nije u potpunosti snašao, prije svega zbog povreda koje su mu "skratile" igrački staž. Vratio se u Megu, pa nastupao i za Bamberg i Trabzon, dok je prethodnih pet sezona takođe bio u voljenom Partizanu.

Najveći talenat Evrolige za 2009. godinu je sa crno-bijelima osvojio ukupno 13 trofeja.

"Navođenje statističkih podataka koji su obilježili Novicinu karijeru u ovom trenutku je suvišno. Gdje god da je igrao, njegov uticaj na igru i saigrače nije bio mjerljiv samo brojevima. Ono po čemu će ostati upamćen jeste njegovo srce i odlučnost da iz svake bitke izađe kao pobjednik. I danas je pobjednik! Snagom uma, nevjerovatne volje, ljubavi prema košarci i naročito Partizanu, Novica Veličković je uprkos velikim problemima sa povredom uspijevao da traje i bude oslonac mlađim saigračima", navodi se na zvaničnom sajtu Partizana i dodaje:

"Simbol dvije epohe crno-bijelih. Simbol u godinama dominacije i simbol u godinama teške borbe. Italijani bi za takvog igrača rekli 'Un capitano vero', jer on to i jeste. Neprikosnoveni borac, pravi vođa i primjer kako na terenu tako i van njega. Neko poput fudbalskih ikona, Agostina di Bartolomeija, Frančeska Totija, Franka Barezija, Paola Maldinija ili našeg Saše Ilića".

Novica Veličković je jedan od igrača Partizana kojima je ovog ljeta istekao ugovor, a sada je jasno zbog čega nije produžen.

Željko Obradović je polako počeo da "sklapa kockice" za narednu sezonu i crno-bijele su pojačala već četvorica zvučnih košarkaša, a vidjećemo da li će u narednom periodu Veličković dobiti neku drugu ulogu u Partizanu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC