• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jugoslavija može da iznenadi na OI, oni su uvijek dobri: Neviđeni blam - Amerikanac igrao sa Divcem, a ne zna za Srbiju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Legendarni NBA šampion očigledno odavno nije gledao mapu svijeta.

 bajron skot lapsus jugoslavija na olimpijskim igrama Izvor: Profimedia

Srbija se nije kvalifikovala za Olimpijske igre u Tokiju, to nije pošlo za rukom ni reprezentaciji Hrvatske. Slovence je Luka Dončić odveo u Tokio, ali ako pitate NBA trenera Bajrona Skota, tamo će igrati i Jugoslavija!

Komentarišući poraz košarkaša Sjedinjenih Američkih Država od Nigerije on je pokazao da prilično slabo prati internacionalnu košarku, ali da mu ni geopolitika ne ide od ruke. Ovo su njegovi favoriti za osvajanje medalje u Tokiju. 

Možda će vas zanimati

"Francuska ima dobar tim. Jugoslavija je uvijek dobra. Kao i Rusija. Uvijek ima jedan tim koji će vas iznenaditi. Možda ove godine to može da bude Kina", rekao je Skot. 

Kina i Rusija se nisu kvalifikovale na Olimpijske turnir, a Jugoslavije ne postoji, već nekoliko decenija. Iako je tokom igračke karijere proveo četiri godine sa Vladom Divcem u ekipi, očigledno da ni tada, a ni sada nije pratio političku situaciju na Balkanu. 

On je kometarisao i šokantan poraz reprezentacije SAD od Nigerije. Nije mnogo zabrinut, iako ističe da je to najveći neuspjeh u istoriji nacionalnog tima. Ipak, sudeći po izjavi o potencijalnim osvajačima medalja, pitanje je koliko mu treba vjerovati. 

"Poraz od Nigerije je vjerovatno najveći neuspjeh u istoriji reprezentacije SAD, ali nisam toliko zabrinut jer se selektor Greg Popovič i momci tek prirpemaju za nastup na Olimpijskim igrama. Čeka Ameriku težak zadatak, ali i dalje mislim da su glavni favoriti za zlato. Kada bih morao da se kladim, uložio bih svoj novac na SAD", smatra Skot. 

Skot je imao sjajnu igračku i odličnu trenersku karijeru. Kao košarkaš tri puta je osvajao NBA prsten sa sjajnom generacijom Los Anđeles Lejkersa predvođenom Medžikom Džonsonom i Karimom Abdul-Džabarom, a igrao je i u Evropi.

Kao trener je vodio LA Lejkerse, Nju Džersi Netse, Šarlot Hornetse i Klivlend Kavalirse.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC