• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janis je imao 19 kad je napisao rečenicu koja će ostati upamćena: Ispunio je obećanje, stigao je do trona na teži način!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Janis Adetokunbo je uspio, održao je svoje obećanje i ušao među velikane!

 janis adetokumbo ispunio obećanje i postao nba šampion sa milvokijem Izvor: Profimedia

Kada su 2013. godine sa 15. pozicije na draftu Milvoki Baksi uzeli Janisa Adetokunba, mnogi su bili sumnjičavi. Mršavi visoki Nigerijac iz Grčke nikoga nije ubijedio da može da bude veliki igrač. 

Poslije dvije sezone u ligi vidjelo se da je on svakako NBA igrač, ali jedno njegovo obećanje niko nije shvatao ozboljno. Na kraju sezone je na svom tviter nalogu napisao: 

Možda će vas zanimati

"Neću napustiti Milvoki dok ne napravimo šampionski tim!"

Sedam godina kasnije, Janis Ugo Adetokunbo je uspio! Jasno je rekao da neće da ide u supertim, jasno je rekao da će sve uraditi na teži način i uradio je!

Trebalo mu je tri sezone da dođe do statusa zvijezde u NBA. U prvoj godini postizao je prosječno 6,8 poena i uglavnom je sjedio na klupi. Već naredne godine brojke su skočile, pa je davao skoro duplo više poena, 12,7 po meču. 

A u sezoni 2015/16 došao je do 16,9 poena po meču i od tada je svake godine do sada imao više od 20 poena po utakmici u prosjeku! Dva puta je biran za MVP-a regularnog dijela lige, ali mnogi su sumnjali da sa svojim problematičnim šutem može da odvede tim do titule. 

Pokazao je da može i to sa stilom, ubacivši 50 poena u posljednjoj utakmici NBA sezone! Dobio je nagradu za MVP-a finalne serije, a poslije svega Šekil O'Nil se prvi javio da mu čestita.

"Čestitam Janise! Hvala ti što si ponovo donio 'siledžijsku' košarku stare škole na teren! Sada postoji samo jedan supermen i to si ti", napisao je Šek!

Sa 26 godina, postao je NBA šampion i Milvokiju je donio titulu nakon tačno 50 godina čekanja. A sada je već jasno da će biti jedan od najvećih ikada, jer je sa 26 uspio da bude NBA šampion, MVP finala, dvostruki MVP regularnog dijela lige, najbolji defanzivac lige, pet puta Ol Star...

A tek je počeo. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC