• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 košarkašice srbije u polufinalu olimpijskih igara
 košarkašice srbije u polufinalu olimpijskih igara

Bravo, djevojke! Srpkinje idu u polufinale! Veliki preokret Marininih lavica - pala je i Kina!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Košarkašice Srbije savladale Kinu u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju

 košarkašice srbije u polufinalu olimpijskih igara Izvor: TANJUG/AP PHOTO/ERIC GAY

Nisu im davali šanse, Kineskinje su proglasile za favorite, već je bilo viđeno da će završiti takmičenje, ali su pokazale srpske košarkašice zašto su tu gdje jesu!

Pokazale su još jednom zbog čega imaju nadimak Marinine lavice i zbog čega nikada ne odustaju, čak i kada ne ide kako su planirale. Na kraju su sve to prošle i obezbijedile plasman u polufinale Olimpijskih igara - 77:70 (16:14, 19:19, 14:25, 28:12).

Za plasman u finale čeka ih bolji iz duela SAD i Australije, ali do tada mogu da proslave nevjerovatan uspjeh i veliki korak koji su napravile u Japanu!

Prvo poluvrijeme je bilo prepuno oscilacija. Stalno su se timovi smjenjivali u vođstvu, a Srbija je imala veliki problem da se izbori sa velikom agresivnošću u odbrani protivnica. Sudijski kriterijum im je to dozvoljavao, ali je uprkos tome Srbija sa prednošću otišla na pauzu (35:33).

Onda je na red došla treća četvrtina, ona koja je najlošija za srpske košarkašice od starta takmičenja. Ponovo se dogodio veliki pad. Kina je radila sve što je poželjela, na obje strane terena. Marina Maljković je tajm-autima i izmjenama tražila rješenja, bezuspješno. Ivon Anderson je ušla u kontra-ritam, promašivala penale, pravila bespotrebne faulove, pa su Kineskinje u posljednji kvartal ušle sa velikom prednošću (49:58).

A, tada je Srbija pokazala zašto se nikada ne predaje. Ni kada su pritjerane uza zid nije gotovo! Za to najviše zasluga ima Ana Dabović koja je pogodila trojku u NBA stilu, sa velike udaljenosti i tako u potpunosti razbudila saigračice. Bilo je to usred serije od 11:0 koja je u potpunosti vratila srpski tim u igru (60:58). Ujedno i znak za dramatičnu završnicu.

Tamo su srpske košarkašice iskoristile iskustvo koje imaju, bolje su se snašle, bile su mirnije i odnijele veliku pobjedu!

Bravo!

Pročitajte i ovo

4:57

OVAKO JE MEČ IZGLEDAO

Pogledajte neke od najzanimljivijih detalja sa meča:

4:42

BRAVO - POBEDA SRBIJE!

Sonja je dala oba penala, usledila je dobra odbrana, pa sjajni poeni Bruks na asistenciju Ane Dabović (70:74). Kineskinje su tražile tajm-aut. Nisu pogodile, ali ni Srbija nije iskoristila taj napad, Sonja je izblokirana, ali Krajišnik nije uspela da se oslobodi lopte na vreme što je dalo novu šansu Kini. Nisu je iskoristile

Srbija je slavila - 77:70!

Izvor: printscreen/rts

4:34

38' - DRAMA

Još dva minuta su ostala u četvrtfinalu Olimpijskih igara. Rezultat je nerešen. Drama je na vrhuncu (70:70).

4:31

36' - SONJA ZA TRI!

Ne da se Srbija! Vratila se Kina preko šuta za tri, ali Sonja Vasić ne dozvoljava da se to nastavi. Pogodila je trojku i tako se pridružila Ani Dabović koja je u najboljem raspoloženju trenutno. Do kraja je ostalo još četiri minuta (66:63).

Izvor: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

4:23

33' - MAESTRALNA IGRA SRBIJE!

Kakvo buđenje Srbije! Ana Dabović je pogodila trojku iz velike udaljenosti, u NBA stilu i to je bio potez koji je u potpunosti probudio ekipu. Ana je zatim opet poentirala, pa je Bruks dala koš, Kineskinje su tražile tajm-aut posle velike serije Srbije od 11:0 (60:58)

"Samo aktivirajte ruke, nema spuštanja, samo jako", bodrila je Marina svoje izabranice.

4:14

30' - PONOVO LOŠA TREĆA ČETVRTINA

Pravi Anderson veliku grešku, posle izgubljene lopte pravi i faul, a Siju Veng poklon koristi i daje i dodatno slobodno bacanje (47:54). Uspela je seriju Kineskinja da prekine Nevena Jovanović poenima (49:54), ali je Sung ostala opet sama i dala novu trojku (49:57).

Ivon Anderson promašuje trojku, pa pravi novu veliku grešku i bespotrebno faulira protivnicu. Ting Šao je polovična sa penala, ujedno je to bio i prvi promašaj Kine sa linije penala pošto su pre toga šutirale 15/15, sada je 16/17. Kina ima prednsot pred poslednji kvartal (49:58).

Izvor: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

4:05

26' - ANDERSON MAŠI OBA PENALA

Kineskinje su sve agresivnije, a vidi se da to smeta Srbiji. Ponovo imaju lošu treću četvrtinu kao i na prethodnim utakmicama. Na sve to je Ivon Anderson promašila oba penala. Dobra stvar je što zaostatak nije veliki (44:46).

Izvor: printscreen/rts

3:53

21' - POČELO JE DRUGO POLUVREME

Nastavljena je utakmica između Srbije i Kine.

3:48

KAJAKAŠI USPEŠNI

Završen je prvi deo takmičenja u kajaku. Prvi su izašli Bojan Zdelar i Strahinja Stefanović. Bojan će morati ponovo da vesla danas u četvrtfinalu, dok je Strahinja pobedio u svojoj grupi i prošao je direktno u polufinale. Milica Novaković je završila peta u svojoj grupi i takođe mora ponovo danas da vesla u četvrtfinalu

Izvor: printscreen/rts

3:39

POLUVREME

Bruks ekspresno uzvraća i daje trojku za vraćanje prednosti (31:29). Vidi se da Kina igra znatno agresivnije i oštrije i to je kriterijum koji je, za sada, dozvoljen od strane arbitara. Srpske igračice imaju problem da se naviknu na to. Stankovićeva je promašila zicer, pa je napravila drugu ličnu grešku što je Jueru Li iskoristila da pogodi oba penala. Ana se zatim sjajno snašla u reketu i pogodila za vođstvo. Vasić je ukrala loptu, Nevena je uputila šut, nije pogodila uz zvuk sirene. Na poluvremenu Srbija vodi (35:33).

Izvor: printscreen/rts

3:33

17' - ANA SE IZNERVIRALA

Agresivna igra Vu, pokušala je da ukrade loptu Ani Dabović, sudije su dugo čekale i tek posle nekoliko kontakata su dosudile faul. To je iznerviralo Anu, ali i Vu koja je pokušala da se izvuče uprkos očiglednom faulu.Odmah je izašla iz igre, a Dabović nije uspela da pogodi. Kazna je stigla trojkom Sun za vođstvo (28:29).

3:28

15' - MARINA REAGOVALA

Ušla je Kina u seriju, smanjila zaostatak (28:26) i to je primoralo Marinu Maljković da reaguje. Bila je ljuta na Crvendakićevu koja je prerano završila napad.

"Ako šutiraš taj šut, šutni ga na kraju napada, a ne na početku tako brzo", podviknula je Marina.

Izvor: printscreen/rts

3:23

13' - TROJKA, KONAČNO!

Pogodila je Srbija konačno i prvu trojku na utakmici i to u 13. minutu. Kapiten Jelena Bruks je pogodila dalekometni hitac (21:18).

Izvor: printscreen/rts

3:17

10' - STANKOVIĆ ZA PREDNOST

Srbija ima vođstvo posle prvog kvartala (16:14). Za to najveće zasluge ima Dragana Stanković koja je postigla četiri uzastopna poena, a na kraju je Nevena Jovanović odigrala odličnu odbranu i iznudila faul u napadu.

Izvor: printscreen/rts

3:10

5' - KINESKINJE SU UZVRATILE

Uzvratila je Kina udarac i posle pet minuta igre u prvoj deonici je rezultat nerešen (8:8).

3:04

2' - ODLIČAN POČETAK SRBIJE

Utakmica je počela i posle dva minuta igre Srbija ima prednost (4:0). Poene su postigle Ana Dabović i Tina Krajišnik.

2:55

INTONIRANJE HIMNE

U toku je intoniranje himne dveju država u Tokiju. Srpske košarkašice uglas pevaju "Bože pravde"

Izvor: printscreen/rts

2:11

PRATIĆEMO I OSTALE SRPSKE SPORTISTE

Neposredno pred start utakmice košarkašica i tokom prvog poluvremena meča će učestvovati još srpskih sportista u Tokiju - u kajaku.

Prvo će od 2.51 u jednosedu na 200 metara izaći Bojan Zdelar, a sedam minuta kasnije u istoj disciplini veslaće Strahinja Stefanović. Milica Novaković će od 3.40 veslati u jednosedu na 500m.


Po dvoje prvoplasiranih idu u polufinale, ostali će proći u četvrtfinale

1:02

DOBRODOŠLI

Dobrodošli u MONDO lajv. Budite sa nama i pratite četvrtfinalni duel Srbije i Kine u Tokiju.

UKRATKO

  • Srbija savladala Kinu za polufinale
  • Srpkinje su se namučile sa Korejom, pa se iskupile
  • Čeka ih bolji iz meča Amerike i Australije
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije