• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija će teško do medalje - paklen žrijeb za košarkašice: U četvrtfinalu Kina, pa najteži protivnik na turniru!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Neće biti nimalo lako ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije da stigne do medalje.

 Kosarkasice-Srbije-protiv-Kine-u-cetvrtfinalu-Olimpijskih-igara-SAD-protivnik-u-polufinalu Izvor: TANJUG/AP PHOTO/ERIC GAY

Žrijeb za srpske košarkašice nije bio ni blizu idealnom!

Reprezentacija koju predvodi Marina Maljković prije samo nekoliko nedjelja osvojila je Evropsko prvenstvo, ovih dana se bori i za olimpijsku medalju, a u završnici turnira imaće veoma težak posao. Protivnik srpske selekcije u četvrtfinalu biće Kina, a u polufinalu bolji tim iz meča Australije i SAD.

I dok je Kina, u kojoj je Marina Maljković kao trener provela dvije godine ekipa protiv koje može da se igra, potencijalni rival sa SAD bi mogao da bude kraj puta do zlata. Amerikanke su u Tokio došle kao prvi favoriti turnira i višestruke osvajačice zlatne medalje.

Od kako postoji ženska košarka kao sport na Olimpijskim igrama, SAD samo tri puta nisu osvojile zlato! Bile su šampionke na posljednjih šest Olimpijskih igara, u nizu koji traje od Atlante 1996. godine.

Takođe, posljednjih šest turnira su završile bez poraza, pa su trenutno na više od 50 uzastopnih pobjeda - gledajući samo nastupe na Olimpijskim igrama... Koliko su dominantne pokazuje i finale iz Rio de Žaneira, kada su reprezentaciju Španije savladale 101:72.

Ali, Srbija ima priliku za medalju. Prvo je potrebno savladati Kinu koja je osvojila grupu C ispred Belgije, Australije i Portorika, kako bi se srpski nacionalni tim našao među četiri najbolje ekipe turnira. Tamo je sve moguće!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC