• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić i Dončić će imati bolje karijere od mene! Bez Peđe ne bi bilo prstena! Dirk Novicki o našima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dirk Novicki je bez dileme jedan od najboljih evropskih košarkaša koji je igrao u NBA ligi.

 dirk novicki, nikola jokić, peđa stojaković, luka dončić Izvor: Profimedia

U ekskluzivnom intervjuu za banjalučke "Nezavisne novine", legendarni Nijemac je ustvrdio da bez nekadašnjeg srpskog košarkaša Peđe Stojakovića, vrlo vjerovatnovicno ne bi osvojio jedinu NBA titulu u karijeri.

"Peja je bio veliki dio koji smo kasnije dodali našoj slagalici. On je u tim došao u februaru iz Toronta. Došao je povrijeđen, jer su mu leđa pravila dosta problema. Koliko se sjećam, te godine skoro da nije ni igrao. Morali smo da ga rehabilitujemo nekoliko sedmica. Ali kada je bio spreman da igra, odmah je postao naš vrlo bitan igrač. Pogodio je nekoliko vrlo bitnih šuteva, pogotovo u serijama s Portlandom i LA Lejkersima. Bio je sjajan dodatak našoj ekipi i uklopio se odlično. I on je bio jedan od nas starijih igrača koji su željeli da pobijede. Nije bio egoista i bio je veoma zabavan. Usudio bih se da kažem da nisam siguran da bismo bez njega osvojili prsten. Toliko je bio bitan u našoj šampionskoj slagalici", rekao je Novicki.

Izvor: MN PRESS

Nezaobilazna tema razgovora bili su Luka Dončić i Nikola Jokić.

"Mislim da bi Luka i Nikola mogli da imaju mnogo uspješnije karijere nego što je bila moja. Obojica su i dalje veoma mladi i fantastični igrači. Luka je daleko od vrhunca. Tek ima 22 godine. Veoma sam srećan što je Jokić dobio MVP priznanje. Imao je fantastičnu godinu i zaslužio ga je u potpunosti. Obojica su sjajni igrači, sjajni ljudi velikog srca. Volim kad sam u njihovom društvu. Od srca im želim sve najbolje i nadam se da će u nekom trenutku u karijerama osvojiti NBA prsten", dodao je nekadašnji as Dalasa za banjalučki list.

Izvor: Profimedia

Novicki je čak 21 godinu nosio dres Maveriksa i to je bio njegov jedini klub u NBA. Karijeru je završio s prosjekom većim od 20 koševa po utakmici i bez dileme je postavio domaći zadatak generacijama koje dolaze.

Novickog je 1998. godine kao 9. pika izabrao Milvoki i odmah ga prepustio Dalasu, što se pokazalo kao greška, jer je Nijemac dogurao do besmrtnosti u najjačoj ligi svijeta.

Postao je prvi Evropljanin u istoriji NBA koji je ponio epitet najkorisnijeg igrača lige (MVP) 2007. godine, a četiri godine kasnije je predvodio Teksašane do jedine titule u istoriji. Sa 31.560 koševa šesti je najbolji strijelac u istoriji NBA lige, a čak 14 puta je igrao Ol star utakmicu.dirk

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC