• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu i Zvezdi je mjesto u Evroligi! Mijailović vjeruje u uspjeh: Željkov dolazak je važan i za srpsku košarku

Autor Nemanja Stanojčić

Ostoja Mijailović bi voleo da vidi vječite rivale u elitnom takmičenju. Posebno ga raduje povratak Obradovića na klupu crno-bijelih

 ostoja mijailović partizan i zvezda evroliga Izvor: MN PRESS

Dolaskom Željka Obradovića su ambicije Partizana porasle.

Cilj je jasan, plasman u Evroligu i sa trofejnim stručnjakom je to definitivno moguće. O tome i mnogim drugim temama je pričao predsjednik kluba Ostoja Mijailović.

U intervjuu izraelskim medijima, koji su posebno bili zainteresovani zbog dolaska supertalentovanog plejmejkera Jama Madara, je imao dosta toga da kaže.

"Željko i ja smo prijatelji dugo godina. Od momenta kada sam došao u klub sam imao ambiciju da ga vratim na mjesto na kome je sve počelo. Mnogo voli klub i naše ambicije su iste, da vratimo Partizan na vrh. Ponosan sam što sam predsjednik kluba koji vodi košarkaška legenda", rekao je Mijailović.

Elitno takmičenje - to je motiv.

"Povratak u Evroligu je na vrhu naših ambicija. Borićemo se da u tome uspijemo. Ništa nije zagarantovano i moramo mnogo da radimo i da idemo korak po korak. Glavni dobitnik Željkovim dolaskom je Partizan, ali i cela srpska košarka. Ne zaboravite da je ABA Liga izgubila jednu zagarantovanu kartu za Evroligu. Uvjeren sam da će njegov dolazak imati pozitivan uticaj na Evroligu. Srbija je važan košarkaški centar i na ovaj način će biti još važniji."

Voleo bi da tamo igraju oba najjača srpska kuba - Partizan i Crvena zvezda.

"Srbija je zemlja koja je luda za košarkom. Vječiti derbi fascinira medije. To su mečevi sa po 20.000 ljudi. Kada se sve sabere i oduzme sport živi od marketinga i TV prava. Dva velika srpska kluba mogu da donesu mnogo toga Evroligi."

Na kraju je pričao o evropskom Stefu Kariju, nadimku koji ima mladi izraelski plejmejker.

"Ako želimo da budemo kompetitivni moramo da imamo najbolje mlade igrače. Madar je sjajan prospekt, ima mnogo potencijala. Naporno radi i veoma je talentovan. Imaće u Evropi šansu da nauči mnogo toga i da se razvije. Veoma sam srećan što je došao kod nas. Izrael i Srbija su dvije prijateljske zemlje, mnogo kompanija ulaže u našu državu. Možda se neka od njih priključi našem sponzorskom pulu. Mladi izraelski košarkaš u Partizanu će sigurno samo dodatno učvrstiti vezu između dviju država. Sa sjajnim trenerom i velikom podrškom sa tribina zna da će ostvariti uspjeh ovdje", zaključio je Ostoja Mijailović.

Podsjetimo, do sada su u Partizan stigli, Aleksa Avramović (Estudijantes), Zek Ledej (Armani), Rodions Kuruks (Milvoki), Dalas Mur (Gvangdžou), Alen Smailagić (Golden Stejt) i Kevin Panter (Armani), Jam Madar (Hapoel Tel Aviv) i Balša Koprivica (Detroit).

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC