• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sine, ako se vraćaš, dođi u Partizan! Sa Željkom pokorio Evropu, a sada poručio sinu - Na tebe je red!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slaviša Koprivica nije imao dilemu da li njegov sin treba da se vrati u Evropu. Jednostavno, Željko Obradović i Partizan se ne odbijaju.

 slaviša savjetovao sina balšu koprivica da dođe u partizan Izvor: MN PRESS, Profimedia

Partizan je ove sezone doveo osam novih košarkaša, a posljednje ime u sastavu crno-bijelih je mladi srpski centar Balša Koprivica. 

Iako je izabran od strane Detroita u drugoj rundi drafta on je odlučio da se vrati u klub gdje je profesionalnu karijeru počeo i njegov otac Slaviša

Možda će vas zanimati

Slaviša Koprivica je takođe na početku karijere radio pod trenerskom palicom Željka Obradovića i lično je savjetovao sinu da ponudu crno-bijelih prihvati.

"Nije bilo nikakve dileme. Rekao sam mu: 'Ako se vraćaš u Evropu, to je to.' Sad je i pravi trenutak za dolazak u Partizan. Željko je tu, ekipa je mlada i perspektivna, sve što je Balši sada potrebno za dobar rad i razvoj", rekao je stariji Koprivica za "Novosti". 

On ističe da je njemu i sinu put sličan, ali da je ipak Balša u prednosti. Nije ovo isti Željko iz 1991. godine, sada je to najtrofejniji evropski trener svih vremena!

"Kreće sa iste tačke kao ja, ali je on u maloj prednosti. Moj trener je bio početnik, a njegov najtrofejniji u Evropi. Prije okruglo 30 godina krenuo sam sa Željkom u osvajanje trofeja, sada je red na njega. Počeli smo 1991, već 1992. osvojili Evroligu, prvenstvo i kup", prisjetio se Slaviša Koprivica. 

Partizan se sada bori da kroz ABA ligu ili Evrokup uđe u Evroligu, a prije dvije decenije Slaviša Koprivica bio je starter u finalu u kome su crno-bijeli uzeli svoju jedinu titulu šamoiona Evrope. 

"Bili smo totalni autsajderi, niko nije ni razmišljao o nama. Bilo bi fenomenalno da se istorija ponovi, ali za sve je potrebno vrijeme. U svakom slučaju, imaće kvalitetan rad u Partizanu", iskren je Koprivica.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC