• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Angela sjedila pored mene na klupi, Švajnštajgera sam učio košarku: Kari se vratio kući, nada se da dolazi i supruga!

"Nadam se da me supruga neće napustiti, da će da dolazi i bude sa mnom, da ćemo da provodimo vrijeme i da će me podržati, ali ja sam tu", rekao je novi-stari selektor.

 svetislav pešić o angeli merkel i bastijanu švajnštajgeru Izvor: Profimedia/Boris Roessler/MN Press

Svetislav "Kari" Pešić, legendarni srpski stručnjak i novi selektor reprezentacije, ponovo se doselio u Beograd i nakon skoro deset godina opet će živjeti u rodnoj zemlji.

Za to vrijeme, njegova porodica živjeće u Njemačkoj, u kojoj je decenijama i u kojoj je "Kari" vodio Nijemce do titule prvaka Evrope i ostvarivao sjajne rezultate u Albi i Bajernu, gdje je njegov sin Marko uspješni funkcioner.

Pešić je o toj privatnoj situaciji govorio gostujući na Radio-televiziji Srbije.

"Došao sam ovdje sada i nadam se da nisam sam. Moja porodica i svi su u Minhenu. Ta odluka se malo odužila, jer ipak bez obzira što dolaziš u svoju zemlju, mijenjaš način života i svakodnevicu. Nadam se da me supruga neće napustiti, da će da dolazi i bude sa mnom, da ćemo da provodimo vrijeme i da će me podržati, ali ja sam tu. Znam kako je u Španiji i u Rusiji, postala je moda da treneri ne budu profesionalni treneri reprezentacije, već da obavljaju te poslove, a ja mislim da Srbija treba da ima profesionalnog trenera koji će se baviti samo reprezentacijom".

U Njemačkoj je Pešić ostavio dubok trag, stekao veliku popularnost i poznaje mnoge poznate ličnosti, poput doskorašnje kancelarke Angele Merkel.

"Još nije bila kancelarka, ali poslije toga je postala. Pa vi analizirajte", nasmijao se Pešić.

"Bila je zadužena za ekologiju, a pošto je Alba najveća kompanija za reciklažu često nas je posjećivala. Igrali smo puno revijalnih utakmica u smislu sponzorstva i sjedila je pored mene na klupi. Ona voli sport, ne zbog toga što joj to treba za promociju, već zato što voli sport, košarku, fudbal i sve je zanima. I zbog toga je mnogo godina bila kancelarka".

Poznato je i da su 2014. njemački reprezentativci u fudbalu tokom Mundijala nosili majice sa Pešićevim likom.

"Za to je zaslužan bio Švajnštajger. Osvojili smo prvenstvo Njemačke, a oni su se pripremali za Svjetsko prvenstvo i čim se završi trening on sjeda u kola i dolazi u dvoranu, gdje sam ja završio trening i onda ga treniram. Ima talenta, stvarno je dobar, najozbiljnije. Trenirao sam ga dribling, polaganje, šut, penale... Sportista je, na kraju je i oženio sportistkinju, našu Anu Ivanović, pa nam je zet", rekao je Pešić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC