• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno, NBA liga! Edin i Miloš u MONDO Podkastu o svemu što treba da znate o novoj sezoni (VIDEO)

Autor Nemanja Majstorović

U najnovijoj epizodi MONDO podkasta poslušajte Miloša i Edina dok vas uvode u novu sezonu najjače lige na svijetu. Ovo smo čekali tri mjeseca.

 Konačno, NBA liga! Edin i Miloš u MONDO Podkastu o svemu što treba da znate o novoj sezoni (VIDEO) Izvor: MONDO

Otkako je svijet zahvatila globalna pandemija korona virusa, NBA sezone su nam se nekako "prespojile" jedna u drugu. Sezona 2019-20 je imala veliku pauzu, zatim se završila u mjehuru Orlanda, a zatim je naredna počela rekordno brzo i završila se čak u julu.

I tako, dok trepnete očima, počinje i sljedeća sezona – a ima li ko bolji da vas uvede u nju od Edina i Miloša? Pogledajte i poslušajte!

Kako već postaje tradicija, najava će naravno krenuti od istoka, ali za početak - evo servisnih informacija:

- Program počinje u noći između 19. i 20. oktobra po našem vremenu, reprizom istočnog polufinala Milvokija i Bruklina. Zatim će koplja ukrstiti Lejkersi i Voriorsi, a onda...onda ide još trilion utakmica od oktobra do juna. Tako da... valja vam se spremiti!

Na istoku, elem... stvari slično stoje. Branilac kako istočne, tako i NBA krune su Milvoki Baksi. Šampion se minimalno izmijenio u odnosu na finale od prije par mjeseci – nema više legendarnog šljakera Pi Džej Takera, ali stigao je neugodni Grejson Alen, pa će imati ko da nervira druge dok Kris Midlton, Džru Holidej i naravno Janis Adetokumbo postižu poene.

Prvi konkurent su svakako Bruklin Netsi Kevina Durenta, Džejmsa Hardena i možda Kajrija Irvinga. Kažemo "možda", jer Kajri trenutno ne može da nastupa na pola utakmica zbog propisa o vakcinaciji koju ovaj brižno izbjegava. Jasno je da je Irvingova promjena stava može drastično uticati na NBA sezonu, a pogotovo na Netse... mada, Durent i Harden nisu loš startni kapital.   

Izvor: Profimedia

I Filadelfija Seventisiksersi muče sličnu muku – Ben Simons je vakcinisan, ali "sinuje" sve poruke iz grada bratske ljubavi još od kraja plej-ofa, a bogami se ni ne javlja na telefon. Dok generalni menadžer Deril Mori ne nađe najbolje rješenje za sve strane, Siksersi će u boj sa Džoelom Embidom na čelu, a dobro pojačanje može biti Andre Dramond.

Grupa "prvih pratilja" je izuzetno zanimljiva i ove sezone. Tu su, recimo, prije svih Atlanta Houksi, finalista istoka, koji ovaj put neće uhvatiti nikoga na prepad – svi znaju šta da očekuju i kako izgleda njihova "seksi košarka". Ni Atlanta nije puno mijenjala sastav, pa se ponovo očekuje pun napad od Treja Janga, Bogdana Bogdanovića, Džona Kolinsa i drugih.

Boston je preko ljeta pretrpio velike promjene – klub je napustio Deni Ejndž, njegovo mjesto uzeo je Bred Stivens, a novi trener je Ime Udoka. Kemba Voker je poslat u Njujork preko Oklahome, Denis Šruder će pokušati da zaradi sebi velelepan ugovor koji je odbio u Los Anđelesu, i naravno, tu su Džejson Tejtum i ostali. A tu je, bogami, i Čikago, koji se više ne zadovoljava mrvicama.

"Bikovi" su skupili ofanzivno zaista ekstrapotentnu ekipu – Nikoli Vučeviću i Zeku Lavinu su se pridružili Lonzo Bol i Demar Derozan, te još nekolicina talentovanih "epizodista" poput Meta Tomasa i Aleksa Karuza. Biće zanimljivo gledati Bulse kako igraju na poen više, a i pratiti može li Marko Simonović do minuta u ovoj "nabijenoj" rotaciji.

Izvor: Profimedia

Majami, Šarlot, Indijana, Njujork i Vašington - svi vrebaju iz prikrajka.

Majami je iskusan, ali i star – Pet Rajli je konačno privolio Kajla Laurija da dođe i to može biti plus, samo mnogo zavisi od Tajlera Hiroua, koji mora da vrati formu i ono po čemu ga pamtimo od prije dvije sezone.

Lamelo Bol će biti izuzetno zabavan za gledanje u Hornetsima, Indijana je jača za Rika Karlajla, Niksi će se potruditi da ponove uspjeh od prošle sezone, a Vašington će probati da nedostatak Rasela Vestbruka (a možda i Bredlija Bila, koji je još jedan od viđenijih NBA antivakcinaša) nadomjesti Kajlom Kuzmom i Montrezl Herelom.

Na kraju, tu je negdje i Toronto koji je u nekoj mekoj fazi "rebildinga", mada su se makar vratili u Kanadu gdje će ponovo biti svoji na svome.

Detroit, Klivlend i Orlando se ne kotiraju odlično uprkos prognozama, ali svi imaju mlade ekipe (pogotovo prvi par) i biće ih zabavno gledati. Ali da ne dužimo ovdje, jer "meso" imate u podkastu. Uživajte i vidimo se sljedeće nedjelje na najavi zapada, a do tada pratite i ABA podkast svakim utorkom!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC