• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željku treba vremena, sa Pešićem su medalje cilj! Gavrilović novi lider Mladosti: Ambicije su velike, znamo šta želimo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Strahinja Gavrilović je pričao o planovima Mladosti, Partizanu, trofejnim stručnjacima...

 Strahinja-Gavrilovic-MONDO-intervju-o-Mladosti-Obradovicu-Pesicu Izvor: Mladost Zemun/Nikola Pujaz / MN Press

/Piše: Nemanja Stanojčić/

Južna Karolina, Dinamik, Partizan, Borac, Breogan, Mursija, pa Miladost. Ovako izgleda karijera momka koji je odlučio da se iz Španije vrati u Srbiju i pokaže šta zna i umije.

U pitanju je Strahinja Gavrilović (28). Bile su mu potrebne samo dvije utakmice da se nametne kao lider tima iz Zemuna sa prosjekom od 16.5 poena i 12 skokova po utakmici.

U pobjedi protiv Kolubare (79:78) je dao 16 poena, uz 14 skokova i savršeno izvođenje slobodnih bacanja (6/6). Potom je protiv Sloge (82:74) ponovo briljirao sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 10 skokova. Sada ga čekaju obaveze u ABA 2 ligi na turniru koji se održava na Zlatiboru. Prvi rival je MZT.

U intervjuu za MONDO je pričao o svemu tome, od povratka, preko ambicija koje Mladost ima, a teme su bili i Željko Obradović, Svetislav Pešić i Dušan Duda Ivković.

"Tokom ljeta sam razmišljao o sledećem koraku, prije svega o inostranstvu. Onda me je pozvao trener Dragan Jakovljević, pričali smo o projektu. Predstavio mi je cijelu ideju, plan, ambicije i brzo smo se dogovorili oko svih uslova. Mladost ima fenomenalne uslove za rad i sve to mi je pomoglo u donošenju odluke", počinje Gavrilović priču za MONDO.

Igrao je u Španiji za Breogan i Mursiju pa je možda i malo iznenađenje što je odlučio da se vrati.

"Mogao sam da ostanem u inostranstvu, ali Mladost ima perspektivu i velike ambicije. Naš cilj je ABA liga. Druga bitna stvar je bila činjenica da sam kod kuće i to pomaže. Cijela ova priča Mladosti je dobra, momci su sjajni, Andriju Bojića znam još od kad smo bili klinci i sve to mi je pomoglo da dođem."

Mladost je prošle godine bila nadomak elite, ali ih je zaustavio Studentski centar.

"Patio sam ih. Imao sam drugare poput Sanija Aranitovića. Gledao sam utakmice, bodrio ih. Ostaju šteta i žal zbog tog poraza u polufinalu. Nadam se da će ove godine sve ispasti kako treba."

Ističe da se je mnogo napredovao u odnosu na period kada je igrao u Partizanu sa kojim je osvojio Kup Koraća 2018. godine.

"Promijenilo se dosta toga. U svakoj sredini su neka druga očekivanja. U Partizanu sam imao jednu ulogu, u Španiji totalno drugačiju. Iskusniji sam i naučio sam mnog otoga. Sve je to nadogradnja tokom karijere."

S obzirom na timove gdje je igrao viđen je kao jedan od lidera Mladosti.

"Na teren uvijek izlazim sa 100 odsto i svaki igrač mora da pruži maksimum. Naravno da postoje očekivanja od moje igre, ali ne idem sa ulogom lidera na parket, već sa jasnom namjerom da pružim maksimum i da pomognem ekipi da pobjeđuje i da ostvari zacrtane ciljeve."

Strahinja Gavrilović
Izvor: YouTube/Aba League

Nikada Strahinja nije krio ljubav prema Partizanu, ali je i njega iznenadio povratak Željka Obradovića.

"Svi su bili malo iznenađeni tim korakom. Malo koji klub u Evropi je mogao da dovede tako veliko ime, pozitivno sam iznenađen i srećan. Pratim Partizan, ostao sam u dobrim odnosima sa svima, trudim se da idem na što više mečeva i drago mi je što se Žoc vratio. Treba mu dati vremena, jer je sve ovo proces. Ideje postoje, ali je potrebno da sve dođe na svoje. Svi znaju ko je on i šta je sve uradio u košarci i to će dati rezultat sigurno, samo je potrebno strpljenje. Ne može sve odmah i da bude instant uspjeh. Partizan ima svoj cilj i sve ide u pravom smjeru."

Još jedan legendarni stručnjak se vratio, Svetislav Pešić je ponovo preuzeo srpsku reprezentaciju.

"Svi dobro znamo ko je Kari Pešić. Gledali smo kada je odveo nacionalni tim na svjetski i evropski krov što je bio nevjerovatan uspjeh. Od njega su sad očekivanja velika. Imamo veliki broj igrača, znamo da ti FIBA 'prozori' prave probleme, zato i kažem da ima veliki broj igrača na raspolaganju. Sada slijedi stvaranje dobre atmosfere, znamo da su medalje cilj."

Nažalost, razgovor smo završili sa tužnom temom o preminulom Dudi Ivkoviću.

"Cijelu naciju je pogodila njegova smrt. Nisam imao tu čast da razgovaram sa njim privatno, ali ga pamtim. Kada smo bili klinci dolazio je na pokazne treninge, selekcije juniora i kadeta. Samo njegovo prisustvo nam je mnogo značilo. Napustilo nas je jedan veliki čovjek i stručnjak. Vidjeli ste i sami ko se sve oprostio od njega, od Grega Popoviča iz Amerike do ljudi koji su došli u Beograd poput Dimitrisa Itudisa, Dina Rađe, Vasilisa Spanulisa i mnogih drugih. To dovoljno govori kakav je bio", zaključio je Gavrilović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC