• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO podkast: Zvezdino prizemljenje I Partizanov uspon na 1. mjesto! "Šesta lična" - sa Milošem i Edinom o ABA ligi!

Autor Nemanja Majstorović

U najnovijoj epizodi MONDO podkasta osvrnite se sa Milošem Jovanovićem i Edinom Avdićem ka svemu viđenom na "jadranskim" terenima minulog vikenda.

 Mondo pokdast o ABA ligi Izvor: MONDO

Trebalo je da prođu samo tri kola da dođe do prvih mini-poremećaja na ABA tabeli. Zvezda je "proklizala" u Laktašima, Cedevita Olimpija kod kuće, a Partizan i Cibona su to iskoristili i preuzeli vođstvo.

Možda će vas zanimati

Naravno, već ste navikli da sve to lijepo analizirano čujete u novom izdanju ABA Šeste Lične, pa tako ni ovaj utorak neće biti izuzetak.

Pogledajte i poslušajte novu epizodu:

Da je Igokea u gostima bauk za crveno-bijele, to i nije tolika novost, ali simpatizeri Zvezde su očekivali sigurno bolji rezultat nakon velike pobjede nad Makabijem u Tel-Avivu. Desilo se nešto potpuno suprotno – Dragan Bajić je maestralno spremio utakmicu i privremeno "prizemljio" Radonjićevu Zvezdu, koja je po prvi put ove sezone primila više od 63 poena. Dobra opomena za Zvezdu, ali i veliki trijumf za Igokeu, koja polako nalazi svoj ritam.

Partizan je u međuvremenu upisao još jednu rutinsku pobjedu. U Areni je pred oko pet hiljada gledalaca "na pola gasa" savladan SC Derbi – domaćinima se tako na najbolji način ponovo predstavio Željko Obradović, a standardno dobri bili su Panter, Ledej i Smailagić – ovaj potonji je razgalio publiku sa nekoliko atraktivnih poteza, i brzo postaje ljubimac navijača.

Šok rezultat viđen je u Ljubljani. FMP je odigrao čvrsto i hrabro, i njihov pristup nagrađen je pobjedom protiv Cedevite Olimpije – trebalo je "panterima" dodatnih pet minuta nakon što su priliku za pobjedu u regulaciji propustili, ali u produžetku nije bilo greške. Velika pobjeda za trenera Nenada Stefanovića, i mala glavobolja za Juricu Golemca, čija je ekipa napravila previše grešaka u odsudnoj fazi meča.

Ne-toliko-rutinske pobjede ostvarile su Cibona i Budućnost. Cibosi su se spustili do Dalmacije i u hrvatskom derbiju pobijedili Zadar sa 68-67 – blistao je još jednom Nejtan Rivers sa 12 poena, 9 skokova i 4 blokade, a njemu uz rame bili su Prkačin (12 poena) i Gegić. Zadrani se što prije moraju presabrati i pokušati izvući nešto iz nekoliko narednih utakmica – u suprotnom, može doći do rezova.

Budućnost je u Morači dočekala prežaljeni Split i solidno se namučila. Ostvarena je na kraju pobjeda nekom pristojnom razlikom, ali je tri četvrtine utakmica bila u nekakvom egalu, i tek su pred kraj Podgoričani pokazali razliku u klasi i stavili stvari na svoje mjesto. Odlično je odigrao Marko Jagodić Kuridža – sa druge strane, dvadeset poena i devet skokova Darka Baja su mali zrak svijetla za Splićane, kojima se raspored nešto poboljšava nakon paklena prva tri kola.

Prvu pobjedu u sezoni upisao je čačanski Borac, koji se pokazao prejakim rivalom za Mornar iz Bara. Dobra partija viječno mladog Save Lešića dala je pravi štimung čačanskoj ekipi – u Mornaru, međutim, sve veći znak pitanja se nadvija nad sezonom za koju se znalo da neće baš biti kao prošle, ali opet...niko nije očekivao ni baš ovakve partije.

Na pobijednički kolosjek se posle kraće pauze vratila i Mega – u produžecima je pobijeđena Krka iz Novog Mesta, kojoj nije pomogla ni još jedna šuterska rapsodija Roka Stipčevića. Hrvatski reprezentativac doživljava drugu mladost ove sezone – u tri meča ABA lige postigao je 16 trojki iz 24 pokušaja, a prosjek poena mu je "skočio" na 21.3 nakon neubjedljive prve utakmice u Ljubljani.

Puno novih tema, ali Miloš i Edin po običaju sve uspeju da odrade. Naravno, bilo je tu mesta i za petorku kola, ali to ćete kao po običaju morati da otkrijete gledajući/slušajući sam podkast!

I ne zaboravite – u petak ide najava zapadne NBA konferencije!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC