• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda krenula po iznenađenje, Radonjić nasmijao novinare: Crveno-bijelima bolje nego nakon poraza!

Autor Nemanja Majstorović

Crnogorski stručnjak na klupi crveno-bijelih jednim kratkim odgovorom oduševio prisutne.

 Crvena Zvezda CSK izjava Davidovca i Ivanovića Izvor: MNPRESS

Crvena zvezda ima dvije pobede i poraz nakon uvodna tri kola Evrolige, a sada je čeka jedan od najtežih izazova. Gostovanje u Moskvi nikada nije lak posao, a Zvezdu ometaju i brojne povrede. Dugo su van terena Eron Vajt i Branko Lazić koji je bio u sastavu i nije igrao protiv Žalgirisa, dok se još čeka i Majk Cirbes.

Uz takve kadrovske probleme, Radonjić ekipu vodi po iznenađenje. Pobjeda u Rusiji bila bi senzacija, ali su igrači srpskog tima spremni. Pred put u Moskvu govorili su Dejan Radonjić, Dejan Davidovac i Nikola Ivanović.

Zna se ko je i šta je u evropskoj košarci CSKA, pa Zvezdi neće biti nimalo lako u Moskvi.

''Idemo na put za Moskvu, na utakmicu protiv CSKA koji svake godine napada vrh i ima iste ciljeve. I ove sezone će biti tako. Već na početku su pokazali da su jedan od favorita za osvajanje Evrolige. Puni su kvaliteta, iskustva, trofeja i znamo da nas čeka težak. Moramo biti jako dobri da bismo im parirali''

Crvena zvezda još nije na 100 odsto svojih mogućnosti. Prerano je i za analize, tvrdi strateg crveno-belih.

''Treba da vidimo kako ćemo da odgovorimo na kvlaitet koji oni poseduju. Da vidimo koliko konkurentni možemo da budemo protiv favorita. Na osnovu toga ćemo praviti analize. Mi smo u takvoj fazi da treba da prođe neko vrijeme i određeni broj testova jer je situacija takva da nismo stigli da uradimo sve što je planirano. Nadam se da ćemo izaći iz problema sa povredama, da možemo na još nekog da računamo za zahtjevan period ispred nas. Znamo protiv koga igramo i šta se traži, ali želimo da izađemo na parket i damo naš maksimum.

Možda će vas zanimati

Koliko ekipi znači što će u Moskvu krenuti nakon pobjede u Evroligi?

''Mnogo je bolje nego poslije poraza'', rekao je trener Zvezde i nasmijao novinare.

Za medije je pričao i Dejan Davidovac, koji zna šta ekipu očekuje u Moskvi, jedan od najboljih evropskih timova!

''Kao i svake godine, oni su jedni od glavnih favorita. Možda i najbolji tim u ovom momentu. Što se tiče Žalgirisa - dobra utakmica, uvertira za ono što nas čeka, pa raspoloženi idemo u Moskvu. Očekujemo dobru utakmice, ali... Težak je raspored, kad se ubaci duplo kolo Evrolige igramo na dva dana i teško je uklopiti sa ABA ligom. Spremni smo, već smo navikli na to. Imamo problema sa povredama od početka sezone, ali se mi koji smo zdravi trudimo da nadoknadimo'', rekao je košarkaš Zvezde.

Pogledajte detalje sa meča protiv Žalgirisa:

I dalje preveliki problem prave povrede crveno-bijelih košarkaša.

''U jednom trenutku mnogo je igrača bilo odsutno. Fizički se mnogo trošimo zbog toga. Ja se dobro osjećam, oporavio sam se, bio sam duže vrijeme odsutan. Jedva čekam da se svi vrate na teren, biće nam lakše'', zaključio je Dejan Davidovac, a isti problem pomenuo je i Nikola Ivanović:

''Loše je, skupljamo se i sastavljamo. Dosta igrača igra na pozicijama na koje nisu navikli, ali prihvatili smo to. Navikavamo se na taj način igre i mogu da kažem da za sad ide dobro, mogu da kažem da svako pruža više nego što je realno''

Crnogorski plejmejker Nikola Ivanović polako ulazi u sistem Dejana Radonjića i Crvene zvezde, a u tom stilu je i njegova izjava pred Rusiju.

''Izuzetno naporan i težak raspored, međutim uspjeli smo da odigramo veoma kvalitetan meč sinoć. Protiv CSKA biće veoma bitno da držimo taj kontinuitet igre, bez obzira na krajnji ishod meča. Svaka pobjeđena utakmica u ovoj sezoni, posebno ako je riječ o evroligaškoj, mnogo znači za sve nas, cio tim, ambijent u ekipi. Definitivno je plus pred odlazak u Moskvu'', rekao je organizator igre.

Smatra Crnogorac da još nije na pravom nivou, ali ga raduju dobri rezultati kluba.

''Ono što želim, da uđem u rutinu, možda još nisam uspio da nađem pravi ritam. Međutim, moj zadatak je da uradim sve da ekipa pobjeđuje i igra dobro, a tome težim'', dodao je Ivanović.

Crvnea zvezda u petak uveče igra u Moskvi protiv CSKA, a već u nedelju očekuje je duel u Beogradu protiv Cedevita Olimpije u okviru četvrtog kola ABA lige.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC