• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li NBA eksperiment uspijeva? Poslušajte MONDO podkast: Edin, Miloš i "Šesta lična" o timu u koji ceo svet gleda!

Autor Dragan Šutvić

U najnovijoj epizodi MONDO podkasta, Miloš Jovanović i Edin Avdić posebbno analiziraju kako izgleda ekipa koja izaziva najviše pažnje i da li se primio eksperiment sa još jednom velikom zvijezdom.

 mondo podkast šesta lična  Izvor: MONDO

Od kada je počela NBA sezona, svaki tim odigrao je oko pet utakmica. Nedovoljno za bilo kakve utiske, ali dovoljno za sat i kusur nove NBA diskusije uz Edina i Miloša!

Poslušajte najnoviju epizodu "Šeste lične":

Prva tema na dnevnom redu bio je izbor 75 igrača u "večni" NBA tim. PrIJe 25 godina, NBA je organizovala izbor 50 najboljih igrača kako bi upriličila pola vIJeka lige. Sada, 25 godina kasnije, spisak je apdejtovan i na listi su se našla neka nova imena – ali i neka stara, koja su preskočena u prvom mahu.

Tako je mJesto među 75 najboljih zaslužio Dominik Vilkins, legendarno krilo Atlante koje je godinama uveseljavalo NBA fanove svojim moćnim zakucavanjima. Uz njega, od "stare garde" tu je i Bob Mekadu (stric bivšeg košarkaša Partizana Džejmsa Mekadua), kao i Denis Rodman, jedan od najboljih defanzivaca svih vremena.

Izvor: Profimedia

Od novih igrača, tu su naravno shodno očekivanjima Lebron Džejms, Karmelo Entoni i mnogi drugi, ali su se polemike povele oko Dejma Lilarda, koga ni Miloš ni Edin ne vide u ovom idealnom sastavu.

Miloš je predložio bivšeg asa Denvera Aleksa Ingliša, Edin Dvajta Hauarda, a vi predložite nekog trećeg u komentarima!

Još jedna zanimljiva tema bila je najava "revolucije" u Finiks Sansima. Prije nekoliko dana, američki portali najavili su da se sprema prava oluja u Arizoni – uskoro bi trebalo da osvane izvještaj o raznim nedjelima vlasnika aktuelnog vicešampiona Roberta Sarvera, koji se brže bolje oglasio da sve to demantuje.

Izveštaj o ovim rasno-seksualnim indiskrecijama još nije objavljen, pa svi čekamo da vidimo šta će ovdje da se desi. Tajming je svakako interesantan...

Izvor: Profimedia

Što se same košarke tiče, red je da prvo pohvalimo par prijatnih iznenađenja. Tu prije svega mislimo na Klivlend Kavalirse, koji igraju odličnu košarku sa ovom svojom "2 niska, 3 ultra visoka" petorkom. Evan Mobli se odlično snašao među profesionalcima, a pogotovo je cijenjen njegov uticaj u odbrani.

Odličnu košarku igraju i Njujork Niksi i Majami Hit – i jedni i drugi su ušli u sezonu energetski savršeni, a Edin je po običaju istakao navijačku atmosferu u Medison Skver Gardenu. Puno hvale palo je i na račun Šarlot Hornetsa, a šta reći tek o Čikago Bulsima, koji su iskombinovali napadački potencijal sa ratničkom košarkom i ostvarili najbolji start još od Džordanove ere!

Na zapadu, prije svega je bilo riječi o problemima u koje su upali Los Anđeles Lejkersi. Iako je Entoni Dejvis u odličnoj formi, eksperiment zvani "Rasel Vestbruk" se trenutno pokazuje kao sporadično uspješno rešenje. Ako na to dodamo i povredu Lebrona Džejmsa, dosta je jasnije što su Lejkersi na skoru 2-3.

Izvor: Profimedia

Start iz snova ostvarili su Golden Stejt i Juta, pohvaljena je dosta i Minesota u kojoj briljira trio Rasel – Edvards – Tauns. Što se Denvera tiče, oni su za sada polovičnog učinka. Navijače je zabrinula laka povreda Nikole Jokića, ali centar iz Sombora će vjerovatno već u petak veče ponovo na teren.

Naravno, u podkastu se natenane analizira sve i svašta, pa je stoga jedina preporuka je da ga poslušate cijelog. A u utorak, zna se, ABA liga!

Slušamo se!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC