• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zamislite Srbe, Hrvate, Slovence... Greg mašta o Jugoslaviji u NBA: Dončić ga oduševio, a on sjetio legendi!

Autor Dragan Šutvić

Legendarni trener pričao o NBA timu u kom bi igrali samo košarkaši iz nekadašnjih jugoslovenskih republika!

 greg popovič mašta o jugoslaviji u nba  Izvor: Profimedia/MN Press

Jedan od najvećih NBA trenera ikada pohvalno je govorio o košarci koja se igra na prostoru nekadašnje Jugoslavije, a došao je i na jednu zanimljivu ideju.

Nakon što je Luka Dončić u derbiju Teksasa njegovom San Antoniju ''sasuo'' 25 poena, Greg je pričao o timu koji bi imao samo igrače sa prostora nekadašnje države - kao što su mediji u SAD radili sa reprezentacijom pred Olimpijske igre.

Popoviću su nakon toga nadošla sećanja i o nekim prošlim vremena, pa je u razgovoru sa novinarima pominjao Divca, Paspalja, Kukoča, legendarne košarkaše koji su obilježili istoriju jugoslovenske, evropske i svjetske košarke, a napravili i ozbiljne NBA karijere!

Možda će vas zanimati

Djeluje da je Greg Popović jugonostalgičan, barem po pitanju košarke!

''Zamislite da je cijela Jugoslavija na okupu i da su svi ovi igrači u istom timu. To je uzbudljivo. Znate, Slovenci, Hrvati, Srbi, Bosna i Hercegovina, svi. Tako je kul. Dončić me uvek podsjeti kako svi igrači koji dođu iz te oblasti postaju sjajni. Izgleda da nema prosjeka kada dođu u ligu. Ako dođu, odlični su'', rekao je trener San Antonija.

Legendarni trener pamti i neka druga vremena, kada su igrači sa prostora bivše Jugoslavije takođe imali veliki uticaj na ligu.

''Vraća me u dane Divca, Paspalja, Kukoča, Petrovića i svih onih momaka koji su igrali u isto vreme. Nešto kao Argentinci prije nekoliko godina. To mi prvo prolazi kroz glavu'', objasnio je Popović.

On je posebno lijepo govorio o trenerima koji su uticali na Dončićev razvoj, jer je Luka u maloj zemlji i bez velike konkurencije uspio da napreduje.

''Kako je dođavola postao tako dobar u tako maloj zemlji? Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu svaki dan, protiv jake konkurencije. Možda je igrao svaki dan, ali ne u takvoj konkurenciji. Zato treba cijeniti košarkaške programe i trenere koje imaju. Nivo igre i kroz šta njihovi treneri moraju da prođu da bi postali treneri. Koliko su igrači disciplinovani, koliko često i naporno treniraju, koliko su ozbiljni... To je velika stvar. I odlični su u tome. I izgleda da imaju prirodnu sklonost za ovu igru ​​tamo. Takođe imaju odlične rukometne timove u okolini. To je sport donekle sličan košarci. Vjerovatno nikada nije igrao rukomet, ali to je slična vrsta sporta. Sve ovo mi je veoma zanimljivo i divno da vidim'', objasnio je Amerikancima Greg.

Za kraj, jedan od najboljih trenera u istoriji NBA lige još malo je hvalio Dončića.

''Jednostavno je zabavno gledati ga. Nekada se iznervira i bude frustriran, nekada se smije jer je pobijedio ili pogodio trojku čuvaru u lice. On je nevjerovatan igrač'', dodao je Greg Popović.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC