• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkl Džordan i grip? Dajte više, dosta je! Skotiju Pipenu je prekipjelo - svima postavio jedno pitanje!

Autor Dragan Šutvić

Slavni košarkaš Čikago Bulsa ne usteže se da kaže sve što mu je stajalo na duši!

 džordan pipen sukob čikago buls  Izvor: Twitter/Printscreen/@SiriusXMNBA

Majkl Džordan, najveći košarkaš ikada, osvojio je sa Čikago Bulsima šest šampionskih titula, uz to je bio šest puta MVP i ostao je upamćen kao najbolji igrač u istoriji igre.

U borbama i pobjedama sa Čikagom, uvijek mu je uz rame bio Skoti Pipen, takođe legendarni as koji je posmatran kao "heroj iz sjenke". I iz te sjenke je posljednjih godina izašao, posebno od kada je 2020. objavljen kultni dokumentarni serijal "Posljednji ples".

U tom serijalu detaljno su opisani Džordanovi podvizi u Bulsima, a Pipen nije prikazan u previše pozitivnom svjetlu, što mu je smetalo, kao što mu smeta i to što se konstantno stavlja u drugi plan kada se govori o tim uspjesima.

Kada bi se Majkl Džordan razbolio pred utakmicu plej-ofa, to je predstavljano kao da dolazi iz bolničkog kreveta da igra i za to je dobio ogromne pohvale, u skladu sa ogromnim rezultatima.

Ipak, kada je u pitanju bol koju je trpio Skoti Pipen, to najčešće nije tako predstavljano, iako su i njega mučile duge i bolne povrede, operacije..

"Evo šta mislim o tome", rekao je Pipen u jednom intervjuu.

"Pitaću vas ovo. Da li je lakše igrati sa diskus hernijom ili sa gripom? Ne vidim da se mnogo priča o odigranim utakmicama sa bolom u leđima, ali vidim da se priča o utakmicama koje su odigrane sa gripom. Dajte više...", rekao je Pipen.

Izvor: Profimedia

U nezaboravnom finalu protiv Jute, Džordan je sve završio u šestoj utakmici, nezaboravnim košem preko Brajona Rasela. Da je promašio i da je Juta izborila "majstoricu", Čikagu bi posao bio drastično otežan, jer Pipen sigurno ne bi mogao da nastupi.

"Ne, nisam više mogao. Mučao sam se da preguram i tu utakmicu. Mučio sam se zbog toga, još se mučim i definitivno ne bih igrao u 'majstorici'. Unaprijed sam znao da mogu da odigram još samo jedan meč i na startu sam imao zakucavanje i mali udarac Karla Melouna. To mi je baš zakomplikovalo sve tokom meča. Trčao sam nazad u svlačionicu da primim kortizon, bilo kakav lijek koji su mogli da mi daju da bi me vratili, zagrijali. Tako da sigurno ne bih mogao da igram i narednu utakmicu".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC