• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Što je Pipen ljut na DŽordana, a svi na najgoreg gazdu NBA lige: MONDO podkast "Šesta lična" - od Kobija do cirkusa

Autor Haris Krhalić

Poslušajte najnoviju epizodu MONDO podkasta o NBA ligi - "Šesta lična". Miloš Jovanović i Edin Avdić

 Mondo podkast o NBA ligi Sesta licna Izvor: MONDO

NBA traje, a teme se nižu!

Jedan podkast je preslab da obradi sve što želimo, ali potrudili smo se da stvari budu koliko-toliko zanimljive, a u navratima i stručne...

Poslušajte novu epizodu "Šeste lične":

Prvo, Miloš i Edin podsjećaju se početaka Kobija Brajanta. Trećeg novembra navršilo se četvrt vijeka od njegovog debija u ligi, koji se desio protiv Minesote u Los Anđelesu. Dva dana kasnije, u "Gardenu" u Njujorku, mladi bek postigao je i svoj prvi NBA poen sa linije slobodnih bacanja, a ostalo je, što se kaže – istorija.

Na "tapetu" su još i bili skandal Sansa koji je obijelodanjen nešto nakon snimanja epizode, pa ćemo sve detalje analizirati sljedeće nedjelje. Malo smo pričali i o promjenama pravila, o novim loptama i privremenom padu broja poena, a malo i o Skotiju Pipenu, koji je ponovo nekim koloritnim izjavama skrenuo pažnju javnosti na sebe.

A što se lige tiče...pa, i tu se dešava svašta!

Na istoku, imamo jak kvartet na vrhu. Majami počeo sezonu odlično, na krilima izuzetnog Kajla Laurija koji je Spolstrinoj ekipi donio tačno ono što su godinama priželjkivali. Kada na to dodamo i raspoloženog Džimija Batlera i "vaskrslog" Tajlera Hiroa, dobijamo jedan stvarno kvalitetan tim koji se možda i ranije nego očekivano digao u formi.

Dobro guraju i Bulsi (kojima četiri igrača daju ujednačen učinak kako u poenima, tako i u asistencijama), a Filadelfija je pokazala znake prevazilaženja "slučaja Simons" koji im je obilježio prvih par nedjelja sezone. Simons, koji trenutno bije neki privatni boj sa klupskim ljekarima, je opet meta raznih trejdova, a najviše se navodno spominje Golden Stejt...

Možda će vas zanimati

Malo iznenađenje je svakako Toronto, gde Skoti Barns "zavodi red", a tu su još i Bruklin, Njujork i Vašington. Klivlend i Šarlot su pozitivna iznenađenja, pogotovo ovi prvi sa njihovom "ultra-visokom petorkom". Očekujemo da se Milvoki i Atlanta ubrzo podignu, kao i Indijana, ali situacija u Bostonu djeluje loše, a u Detroitu tek...

Na zapadu, Juta i Golden Stejt su na vrhu parade. Obje ekipe igraju odlično, i Voriorsi će izgleda u dobrom raspoloženju dočekati povratak prvo Vajzmena, a zatim i Kleja Tompsona. I Juta čeka povratak Rudija Geja, a dotle, "stare kuke" drže stvari pod kontrolom.

Dalas je i dalje nekako zbunjen, iako imaju pet pobjeda, Memfis igra odličnu košarku, a digli su se i poslije lošeg starta Lejkersi, mada uz pomoć rasporeda moramo priznati. Denver, zato, će morati da izvuče nešto više od trenutnog od igrača koji se ne zovu "Nikola Jokić" – a šta se to zapravo dešava sa Vilom Bartonom i Majklom Porterom Džuniorom?

Sakramento za sada igra malo iznad očekivanja, Finiks je malo pod uticajem trenutnih zbivanja (više Ejtonovog ugovora nego ovog Sarver skandala) – Klipersi se čupaju kako god mogu uz MVP partije Pola Džordža, a Minesota je polako krenula nizbrdo kako tradicija nalaže.

Portland je jedna od ekipa koja djeluje da je u problemu, i pitanje je kad će se ova garnitura rasturiti na komade – Dejm Lilard sigurno neće još dugo tolerisati ovakvo stanje u klubu, a Edin mu predviđa selidbu prije Ol-Stara.

Za kraj, imali smo i pregled onoga što Miloš zove "cirkusom", uz poseban osvrt na situaciju u Nju Orleansu koja vrlo brzo stiže do tačke pucanja.

Uživajte u pregledu, a u utorak ide ABA!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC