• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan produžio seriju, Zvezda "otkravila" procente: MONDO podkast o ABA ligi - Šesta lična! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Poslušajte najnoviju epizodu MONDO podkasta o regionalnoj ligi.

 mondo podkast šesta lična aba liga  Izvor: MONDO

Željko se vratio u Čačak!

To bi vjerovatno bilo dovoljno da napišemo sad i ovdje, ali, šta da se radi, odigralo se još šest drugih utakmica i naš je posao da analiziramo svaku najbolje što možemo...

Poslušajte najnoviju epizodu "Šeste lične".

Svakako, događaj kola bilo je već pomenuto gostovanje Partizana kraj Morave. Partizan je odigrao otprilike onako kako su nas navikli ove sezone – čvrstom, agresivnom odbranom slomio je plejmejkere domaćih, a zatim je poentirao uglavnom iz reketa. Šut spolja nije pretjerano služio crno-bijele, ali nije ni Čačane, pa je "parni valjak" otišao nazad put Beograda sa cijelim plijenom.

I drugi "vječiti rival" nastavio je sa stabilnim partijama. Crveno-bijeli su imali napornu "duplu" evro-nedjelju za sobom, ali su se oporavili preko vikenda, smogli snage i upisali pobjedu protiv Mege. Raspoloženi za igru bili su pije svega Nejt Volters i Nikola Kalinić, ali "pojavio" se tu i Marko Simonović koji je sa tri pogođene trojke u drugom poluvremenu otkravio ledene procente koje Zvezda ima u šutu posljednjih par mečeva.

Dobru seriju nastavila je i podgorička Budućnost, koja je u crnogorskom derbiju kola ubjedljivo porazila Mornar. Barani nikako da se trgnu i povežu redove – u Morači su isparirali prvo poluvrijeme, ali je njihov otpor bio sve slabiji kako je utakmica odmicala. Ponovo je odlično odigrao veteran Marko Jagodić Kuridža, ali Aleksandra Džikića sigurno raduje i ulazak Edina Atića u šutersku formu.

Cedevita je u šesto kolo ušla u seriji od tri vezana poraza, čemu je u Laktašima došao kraj. Zaigrali su "sokići" kao u najboljim danima, i baražom trojki izrešetali Igokeu trenera Dragana Bajića. Jurica Golemac je, čini se, našao dobar balans u trouglu Pulen-Kin-Blažič, a pomogao je ovaj put dobrom partijom i Melvin Edžam.

FMP je nastavio sa svojim impresivnim nizom. Nakon poraza u prvom kolu u Podgorici, "Panteri" Nenada Stefanovića vezuju i petu pobjedu u nizu. U Železniku su prisutni imali priliku da uživaju u jako interesantnoj utakmici – monstruozno zakucavanje Izundua, kao i neki lijepi potezi Brajsa Džonsa i Nenada Nerandžića obojili su novi trijumf ekipe iz predgrađa. Zadrani su se predstavili u boljem svjetlu nego što smo ih gledali dosad, ali potrebno je mnogo više da se pobijedi ovako raspjevan FMP.

Da je dvorana "Leon Štukelj" jedno od najlegendarnijih mjesta u regionalnoj košarci naučili su i momci iz Studentskog centra. Kajl Vinjales je na svom debiju u Novom Mestu upoznao koliko su tvrdi obruči u toj hali ako ne nosite Krkin dres, a Rok Stipčević je predvodio domaće u još jednoj odličnoj pobjedi. Poslije šest kola, Krka deluje kao da im ove sezone opstanak neće predstavljati problem, ali ima još da se igra...

Konačno, do prve pobjede stigao je i Split. Nošen fantastičnom partijom Darka Baja (indeks 41!), "žuti" su pokazali vrhunsku energiju i pobijedili Cibonu, koja već neko vreme prikazuje pad forme. Trostruki prvak Evrope je ovom pobjedom uručio "fenjer" Mornaru, do daljnjeg jedinoj ABA ekipi bez pobjede na kontu.

Naravno, samo za vas Miloš i Edin biraju petorku kola, i sve ostalo šta se od njih navikli. Loše analize, još gori humor, a koja pjesma ide na početku...e, pa moraćete da kliknete da bi saznali.
I ne zaboravite, u petak je NBA!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC