• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebalo je da bude NBA zvijezda, a na dan drafta se probudio nepokretan! Odjednom, kao da imam 80 godina 

Autor Haris Krhalić

Ipak, iako je jedva preživio on ne odustaje!

 nba trebao biti draftovan probudio se nepokretan Izvor: Profimedia

Kris Vilks je trebalo da bude jedan od izabranih na NBA draftu 2019. godine, bio je nadomak ostvarenja svog sna nakon što je za dvije godine na UCLA dao preko 1.000 poena. 

Skauti su smatrali da će biti izabran pred kraj prve runde, a kada se na dan drafta probudio bio je prestrašen i šokiran. Odjednom nije mogao da se pomjeri! 

Možda će vas zanimati

 Izgubio je svaki osećaj u nogama, nije mogao da pomjeri nijedan mišić od nožnih prstiju do kukova!

"Nisam imao nikakvu sumnju da ću igrati u NBA i da ću biti pik prve runde drafta. Bio sam u najboljoj formi u životu, ali nažalost to je kratko trajalo", rekao je on u intervjuu za Njujork Tajms. 

Problemi su počeli kada je krenuo da privatno trenira sa NBA timovima, pa se tako zamalo onesvijestio na treningu sa Sant Antonijom. Doktori su mu rekli da ima upalu grla, ali kada je bol u grlu prošao on je počeo da gubi osećaj u udovima! Nije mogao da spava, boljela su ga leđa, a u jednom trenutku mu bešika zamalo nije pukla jer nije urinirao duže od jednog dana. 

"Osjećao sam se kao da mi je 80, a ne 20 godina. Bio sam u životnoj formi, čekao da me draftuju, a onda sam odjednom u bolnici, ne mogu da dižem, jedva pomjeram noge i pitam se da li je sve gotovo", ispričao je Vilks.

Čak su mu Njujork Niksi ponudili ugovor, ali je problem bio što je morao da prođe ljekarske preglede, a ljekari nisu znali šta je sa njim i da li će ikada opet hodati. Na kraju se ispostavilo da on ima ADEM - a to je autoimuna bolest kod koje organizam napada mozak i nervne ćelije jer ih prepoznaje kao virus i želi da ih uništi.

Bolest je izuzetno rijetka, dobija je jedan čovjek u 250.000 ljudi, a rijetko se javlja kod odraslih, uglavnom oboljevaju djeca.

Slučaj mladog košarkaša je bio jako ozbiljan i doktori su morali da mu prepišu nekoliko različitih terapija, a postojala je mogućnost da do kraja života Vilks ostane nepokretan. Ipak poslije nekoliko nedjelja je povratio osećaj u nogama, ali je izgubio skoro 10 kilogarama. 

Rekli su mu da se sa NBA karijerom oprosti, a srećom po njega imao je osiguranje koje mu je zbog bolesti isplatilo nekoliko miliona dolara i oko egzistencije ne brine.

Ipak od NBA sna neće da odustane!

"Možda mnogi ljudi misle da ja ne mogu da stignem u NBA, ali zašto da ih slušam? Nisam slušao ljekari kada su mi rekli da neću hodati ponovo, ni sada nikome ne dam da mi određuje ciljeve", rekao je Vilks. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC