• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luda košarka u Morači: Kamenjaš partijom karijere vodio SC Derbi do pobjede nad Igokeom!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ekipa Dragana Bajića upisala šesti poraz u sezoni nakon uzbudljivog meča u Podgorici.

 Aba liga SC Derbi pobijedio Igokeu 93:90 Izvor: aba-liga.com/SC Derby

Poslije dva odigrana derbija u kojima je upisala tijesan poraz od Partizana i važnu pobjedu protiv Nimburka ekipa Igokee je otputovala u Podgoricu gdje je poražena od debitanta u ABA ligi.

SC Derbi savladao je Igokeu m:tel 93:90 u vrlo uzbudljivom meču 11. kola ABA lige u kojem smo gledali ludu košarku, a onda dramatičnu završnicu koja je odlučila pobjednika.

Kenan Kamenjaš odigrao je partiju karijere u ABA ligi sa 26 poena i devet skokova, a kada su on i Edvards "stali" u samoj završnici Flečer Mekgi odlučio pitanje pobjednika.

Upravo on pogodio je dva slobodna bacanja za 93:90, a „specijal“ Dragana Bajića za Taja Volera nije uspio, Amerikanac je promašio trojku za produžetak i Igokea je upisala šesti poraz ove sezone.

Obje ekipe sada imaju skor 5-6, pred duele sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani, gdje će gostovati SC Derbi, odnosno sa Cibonom u Laktašima.

SC DERBI – IGOKEA m:tel 93:90 (24:24, 26:20, 25:30, 18:16)

Duel u Morači počeo je tvrdom prvom četvrtinom koja je završena 24:24, iako je Igokea u jednom trenutku imala pet poena prednosti.

Tandem u reketu Stivens i Ilić sa po osam poena vodili su Igokeu u prvih deset minuta, a egal borba nastavljena je i u drugom periodu sve do 41:44.

Nakon poena Radanova SC Derbi je preokrenuo na 48:44, a seriju nije prekinuo ni tajm auto Bajića i nakon brze kontre kamenjaš je povisio na 50:44 za kraj prvog poluvremena.

U drugom fantastičan tempo i raspoloženi šuteri na obje strane, a kod Igokee se probudio Marsel Starsk, koji za prvih 20 minuta nije postigao niti jedan poen.

Upravo njegovom trojkom spriječen je pokušaj domaćih da se odlijepe poslije vođstva 58:53, a Igokea je prije svega zahvaljujući njemu dobila treći period 30:25 i smanjila na samo poen zaostatka pred oslučujućih deset minuta.

Igokea je na ovom meču imala nekoliko prilika da se odmakne na značajniju prednost, a kada to nije iskoristila Mekgi je preokrenuo na 82:81, a Kamenjaš nešto kasnije psolije odlične asistencije Pavlićevića povisio na 84:81.

I onda nova drama, odnosno, drama do samog kraja.

Novu važnu trojku Mekgi je postigao za 90:86, ali je na 91:88 izgubio loptu što je iskoristioodlično raspoloženi Starks iskoristio da smanji na 91:90 samo 19 sekundi prije kraja.

Izvor: aba-liga.com/SC Derby

Dragan Bajić odlučio je da njegova ekipa pravi faul, ali je Mekgi pogodio oba bacanja deset sekundi prije kraja, da bi Voler nakon tajm auta promašio trojku za produžetak i njegova ekipa ostala je na pet pobjeda ove sezone, koliko sada ima i SC Derbi.

Osim Kamenjaša koji je postigao 26 poena i upisao devet skokova, efikasni su bili i Edvards sa 20 i Mekgi sa 17 poena.

Kod Igokee najefikasniji je bio Starks koji je svih 20 poena postigao u drugom poluvremenu, Radanov je postigao 17, a Stivens 14 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC