• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazić na vrhu Zvezdine "vječne" liste, evo ko je još na njoj: U Top 5 i Amerikanac, kapitenu "prijeti" mlađi saigrač!

Autor Dragan Šutvić

Niko nije postigao više poena za Zvezdu u regionalnom takmičenju od ovih 20 košarkaša!

 kk crvena zvezda lista strijelaca u aba ligi  Izvor: MN PRESS

Od nedjeljne utakmice Crvena zvezda - Borac Čačak i ubjedljive pobjede srpskog i regionalnog šampiona, na vrhu "vječne liste" strijelaca crveno-bijelih u ABA ligi ispisano je ime Branka Lazića.

Trofejni kapiten crveno-belih, strijelac nekoliko "prelomnih" trojki u evroligaškim pobedama ove sezone, oborio je klupski rekord ubacivši 13 poena (2/3 za tri) i tako izbio na prvo mjesto klupske liste strijelaca u regionalnoj ligi. Zvezdin defanzivni lider, koji ove sezone šutira veoma bitne šuteve, tako je preskočio Tadiju Dragićevća, ubacivši 1.240 naspram 1.234 nekadašnjeg kapitena crveno-bijelih i "jadranskog" MVP-a.

Možda će vas zanimati

Lazić je igrač Zvezde od ljeta 2011, u njenom dresu je samo u ABA ligi odigrao 265 utakmica i postavio je veliki zadatak onima koji budu htjeli da mu preotmu prvo mjesto. A to će u narednim godinama možda pokušati i nekoliko njegovih sadašnjih saigrača.

Treću poziciju na ovoj Zvezdinoj listi zauzima Čarls Dženkins (32), najomiljeniji stranac u istoriji crveno-bijelih, koji je na Malom Kalemegdanu ukupno proveo četiri sezone, u tri mandata. U 111 utakmica na Jadranu on je postigao 1.093 poena, a u narednim mečevima će mu tu poziciju preuzeti Marko Simonović, šuter crveno-bijelih koji je trenutno na 1.081 ubačenih poena u ABA ligi.

Na mjestu broj pet je i potencijalno najveća prijetnja za Lazićevo prvo mjesto, Ognjen Dobrić (27), koji zaostaje manje od 200 poena za liderom i pet godina je mlađi. U slučaju da i njegova karijera i narednih sezona ostane čvrsto vezana za Zvezdu kao i Lazićeva, nema sumnje da će i ovaj ljubimac navijača crveno-belih u jednom trenutku izbiti na vrh.

U preostalih pet pozicija u Top10 društvu su Vuk Radivojević na šestom mjestu, slijede ga Milko Bjelica, Igor Rakočević i još jedan aktuelni igrač Zvezde, centar Maik Cirbes (31), koji je takođe u trećem mandatu u crveno-bijelom.

Ispod njemačkog internacionalca na ovoj listi su nekadašnji kapiteni Zvezde Milan Gurović, Goran Jeretin, zatim povratnik u tim Dejana Radonjića Luka Mitrović, pa Elmedin Kikanović, Dejan Davidovac, Vladislav Dragojlović, Vladimir Štimac, Boban Marjanović...

Na 18. mjestu je aktuelni zamjenik kapitena Partizana Nemanja Dangubić, koji je za četiri godine u Zvezdi postigao 592 poena u 94 "jadranske" utakmice, a iza njega su tu i Petar Popović i Ognjen Kuzmić, koji takođe igra četvrtu sezonu u Zvezdi.

Pogledajte "vječnu" listu strijelaca crveno-bijelih u ABA ligi:

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC