• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost se izvukla za četiri minuta: Borac ostao bez daha za veliku pobjedu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Uzbudljiv meč u Čačku i trijumf crnogorskog tima

 ABA liga Budućnost pobijedila Borac Čačak Izvor: MN PRESS

Borac iz Čačka bio je blizu velike pobjede protiv Budućnosti, ali 10 poena prednosti na sedam minuta prije kraja (67:57) nisu bili dovoljni za "skalp" Podgoričana. Crnogorski tim je pobijedio rezultatom 82:76 (13:18, 21:20, 14:20, 34:18) i to zahvaljujući ogromnoj seriji u završnici (16:0).

Nakon što su gubili "minus 10" (59:69) šest i po minuta pre kraja, izabranici Aleksandra Džikića (koji večeras nije bio na klupi zbog korone) dodali su gas, rešetali domaće pogocima Edina Atića, Donatasa Tarolisa i Di-Džej Silija... Kada su Atićevom trojkom poveli 75:69 tri minuta do kraja, postalo je jasno da Čačani nemaju snage da još jednom uzvrate.

Budućnost je tako pod vođstvom srpskog trenera Srđana Flajsa "preživjela" teško gostovanje u gradu na Moravi, a za to je bio najzaslužuniji Sili sa 20 ubačenih poena, mada su i Atićevih 12 direktno uticali na ishod uoči završnice. Sa druge strane, Hanter Hejl bio je najefikasniji među domaćima sa 16 poena, mada ga nije išao šut (3/11 za tri poena). Dvocifreni među Čačanima bili su i centri Ivan Marinković sa 14 poena, Marko Pecarski sa 12...

U večeri u kojoj je odložena utakmicaPartizana i Mege, Budućnost je zadržala korak za ekipama na vrhu i sada ima skor 10-3, dok je Borac na 4-9. U sledećem kolu Podgoričani će gostovati FMP-u u nedjelju 2. januara u podne, u jednom od derbija na početku 2022, dok će Borac istog dana kod kuće protiv Igokee pokušati da prekine niz od tri "vezana" poraza.

BORAC: I. Đoković 6, Ćurčić, Hejl 16, Sanadze 3, R. Đoković, Lopez 6, Tomašević, Pecarski 12, Lešić 9, Marinković 14, Čarapić 10, Janković.

BUDUĆNOST: Atić 12, Šehović 6, Micov 8, Barović, Sili 20, Tarolis 9, Nikolić 7 , Drobnjak, Popović, Rid 15.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC