• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaški sabor u znaku gostujuće selekcije - Košarkašice iz Srbije dokazale klasu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ubjedljiv trijumf ženske Košarkaške lige Srbije protiv Republike Srpske.

 košarkaški sabor 2021 republika srpska košarkaška liga srbije 50:111 Izvor: Promo/KSRS

Košarkašice koje nastupaju u ženskoj Košarkaškoj ligi Srbije u revijalnom meču u Bijeljini deklasirale su rivalke iz Republike Srpske 111:50, u okviru 23. Košarkaškog sabora.

Meč je protekao u potpunoj dominaciji gostujućih igračica, koje su pokazale kvalitet, tako da mlada selekcija domaćina nije imala čemu da se nada.

REPUBLIKA SRPSKA - KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE 50:111 (13:15, 16:30, 9:29, 12:37)

Uoči večerašnjeg duela proglašene su najbolje košarkašice Republike Srpske za 2019, 2020. (nisu održani sabori zbog problema sa pandemijom) i 2021. godinu. Nagrade su dobile Nikolina Milić, Marica Gajić i Saša Čađo.

Selektorka Dragana Svitlica šansu je pružila svim igračicama, tako da su večeras u SD "Gimnazija" nastupile: Vladinka Erak, Milica Zeljković, Nataša Šobot, Teodora Trebovac (Orlovi), Jovana Milaković, Snežana Dostinić (Leotar-03), Jana Guska, Milica Simić (Mladi Krajišnik), Marijana Šehovac (Igman - Istočna Ilidža), Hana Predojević, Danijela Mitrović (Feniks) i Milica Đokić (Lavovi).

Domaće košarkašice dobro su se držale samo u uvodnih 10 minuta meča. Čak su i povele 3:2 i 6:5, ali to je bilo sve od ženske selekcije Republike Srpske.

Potpuno nadmoćne bile su gošće iz Srbije u drugoj i trećoj četvrtini, u kojima su ubacile 59 poena, a primile samo 25. Potpuno je podbacio napad domaćih u trećem kvartalu, gdje su uspjele da postignu samo devet poena. U posljednjih deset minuta gošće su odigrale fenemalno, postigle čak 37 poena, za više nego ubjedljiv trijumf u ovom prijateljskom odmjeravanju snaga.

Nezaustavljiva je bila Višnja Stefanović sa 18 poena i četiri asistencije, dok su dvocifren učinak imale još kapiten Aleksandra Račić (15), Tina Selaković (12) i Maša Janković (12), koja je imala i devet skokova, te čak šest ukradenih lopti, te Anđela Matić, sa 10 poena.

U poraženom sastavu bolje od ostalih bile su Vladinka Erak i Nataša Šobot, koje su jedine imale dvocifren učinak. Kapiten Erak ubacila je 11 poena, a Šobot poen manje.

Duel muških selekcija na programu je od 18 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC