• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Epilog tuče košarkašica u Tuzli: Kazne za KK Orlovi i KK Jedinstvo

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsjednik banjalučkih Orlova Luka Lugonja je priznao da je šokiran drakonskom kaznom!

 Epilog tuče KK Jedinstvo i KK Orlovi - kazne za sve Izvor: Promo/ŽKK Orlovi

Komesar takmičenja košarkaške Lige Bosne i Hercegovine Božo Bošnjak kaznio je Orlove sa 1.700, tuzlansko Jedinstvo sa 1.500 KM zbog tuče na utakmici desetog kola u Tuzli.

Pored novčane kazne za klubove, sankcionisane su i košarkašice banjalučkog tima Tamara Rajić i Milica Zeljković sa po jednom odnosno dvije utakmice neigranja.

Takođe, kažnjena je i tuzlanska igračica Naida Raščuklić sa jednom utakmicom neigranja.

Rok za plaćanje kazni je 8. januar.

Osim klubova i igračica, kazne su dobila i trojica arbitara Seid Nožinović, Faruk Ališehović i Jasenko Avdagić, koji neće biti delegirani na jednoj utakmici.

Predsjednik banjalučkih Orlova Luka Lugonja je u izjavi za "Glas Srpske" istakao da je šokiran drakonskom kaznom koju je izrekao komesar takmičenja Božo Bošnjak.

"Nismo očekivali da ćemo biti kažnjeni tolikim iznosom jer su naše igračice bile isprovocirane. Cijeli susret trpjele su uvrede i udarce članica Jedinstva o čemu jesno svjedoče slike masnica i ogrebotina po rukama i licu dok nas pri tome sudije nisu zaštitile. Utakmica nije bila rezultatski neizvjesna, imali smo pobjedu u džepu i zaista ne znam zbog čega su se domaće igračice tako ponašale prema nama. Sa Jedinstvom i dalje imamo prijateljski odnos i nećemo dozvoliti da to ovaj incident pokvari", rekao je Lugonja banjalučkom listu.

Banjalučanke su pomenutu utakmicu dobile rezultatom 95:63, tokom koje su trpjele nepravedan kriterujem sudija koji su mnogo toga tolerisali domaćem sastavu.

Vrhunac je doživljen u trećoj četvrtini kada gostujuće igračice više nisu mogle da trpe žestoke uvrede i udarce domaćih košarkašica pa je Tamara Rajić burno odreagovala na udaranje Naide Račuklić. Potom je jedna članica tuzlanske ekipe opsovala majku Milici Zeljković koja je dobila i udarac u lice ispod oka pa je došlo do naguravanja na terenu koje se ubrzo smirilo i utakmica je završena.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC