• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin blista kod Srbina, a hoće da zaigra za Hrvate: Upoznajte srpskog igrača iz NBA o kome niko ne priča! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Džon Končar je ponovo bio zvijezda večeri za Memfis.

 džon končar srbin potencijalni reprezentativac hrvatske Izvor: Profimedia

Prethodne noći su od srpskih igrača na NBA parkete izlazili Nikola Jokić i Nemanja Bjelica, a "ispod radara" je prošla partija još jednog košarkaša srpskih korijena o kome se rijetko priča.

U pitanju je Džon Končar (25, 196 cm) iz Memfisa koji je prethodne noći odigrao jednu od najboljih partija u karijeri. Bivši student Fort Vejna blistao je u pobjedi Grizlisa nad Vulvsima (116:108), pomogavši im tako da produže pobjedničku seriju na 11 uzastopnih utakmica.

Možda će vas zanimati

Momak koji igra na poziciji beka ove sezone je u prosjeku igrao oko 16 minuta po meču, međutim njegova minutaža je sve veća i veća, pa je tako u pobjedi nad Minesotom odigrao pola sata i bio jedan od najvažnijih igrača.

Končar je meč završio sa 15 poena i čak 17 skokova, što mu je drugi dabl-dabl ove sezone.

Imao je ove sezone i dvije bolje košgeterske partije, po 17 poena je dao Oklahomi i Atlanti, a srpski trener Darko Rajaković, koji je vodio ekipu u odsustvu Tejlora Dženkinsa, očigledno takođe vjeruje u njega. Zato je 25-godišnji košarkaš ove sezone znao da odigra i sa minutažom startera, a očigledno se ističe u skokovima i šutu za tri (50%).


Končar je od 2019. godine u Memfisu, kada je u tom timu bio i Marko Gudurić, a sa klubom je prvo imao dvosmjerni ugovor, da bi potom potpisao na četiri godine za devet miliona evra.

Košarkaš Memfisa inače ne priča srpski, ali njegovi korijeni "vuku" sa prostora bivše Jugoslavije odakle je njegov deda po ocu stigao u SAD. Džon Končar je inače Srbin, rođen i odrastao je u Zapadnom Čikagu, a išao je na Perdju Fort Vejn univerzitet u Indijani.

Prethodno su i Hrvati krenuli u "lov" na njega pošto navodno ima i hrvatske korijene, ali i mađarske i češke, dok je navodno čak i izrazio želju da bude dio reprezentacije "vatrenih".

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC