• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić svjestan problema - Daleko smo od željenog nivoa! Trener Zvezde jasan: Previše griješimo, fali nam energija!

Autor Haris Krhalić

Trener crveno-bijelih Dejan Radonjić je pričao o svim problemima koje imaju crveno-bijeli.

 Dejan Radonjić izjave Izvor: MN PRESS

Zbog velikih problema sa koronom je Crvena zvezda imala prinudnu pauzu od oko 20 dana. Samo što su se vratili treninzima, krenuo je paklen ritam.

Izgubili su od Asvela u Francuskoj, pa su pobijedili Cedevita Olimpiju u ABA ligi. Sada se nastavlja zgusnut raspored.

Možda će vas zanimati

Već u četvrtak igraju sa Olimpijakosom u Pireju (20 časova), pa onda slijede dueli sa Mornarom (30. januar), Armanijem (1. februar), Monakom (3. februar). O svim tim problemima je Dejan Radonjić pričao na otvorenom treningu.

"Raspored je takav kakav jeste. Poslije dva meča u Francuskoj i Sloveniji smo u Beogradu radili trening oporavka. U srijedu idemo u Atinu, tamo nas čeka duel sa Olimpijakosom. Ritam je takav, poslije toga nas čeka još teži, tako da ne bih previše o tome", počeo je Radonjić.

Virus je ostavio trag na ekipu i to je bilo vidljivo u dosadašnje dvije utakmice.

"Situacija je takva da smo poslije napornog ritma došli do faze da su gotovo svi igrači i nas nekoliko u štabu bili bolesni i bili u strogom mirovanju što je u takvoj situaciji nešto što zbog dužine pauze i mirovanja i kratkog vremena za trening iziskuje od nas jednu vrstu opreza", zastao je Radonjić, pa nastavio:

"Radili smo postepeno, pokušali da napravimo najbolje moguće. Sad smo u fazi mečeva, a naša spremnost nije onakva kakva bi trebalo da bude. Da ne pričam o fizičkom statusu, uigranosti, formi. To je nešto što je evidentno da nije ni blizu onoga šta možemo."

Crveno-bijeli, koji su poznati po odličnoj igri u defanzivi, su u Vilerbanu primili 69, a u Ljubljani 82 poena.

"Rekao sam i poslije Asvela da nismo igrali dobro i da smo napravili puno grešaka, previše atipičnih stvari. Krasi nas energija koju trenutno nemamo. Nismo na tom nivou na kom smo bili i na kom želimo da budemo. Tako je bilo i u Ljubljani, mnogo grešaka i nekarakterističnih stvari za nas."

Svjestan je strateg Zvezde da je potrebno vrijeme.

"Za bolje stvari treba više treninga, vremena i utakmica. Raspored je takav da prostora za sve to nema, vidjećemo koliko će nam biti potrebno da dođemo do tog nivoa. Neke stvari koje su bile u igri bi možda mogli da izanaliziramo u pozitivnom smislu, poput recimo šuta za tri. Generalno, nismo na nivou na kom smo bili, daleko smo od toga."

Slijedi put u Atinu, pa meč sa grčkim timom.

"Nezahvalno je pričati u ovoj situaciji o očekivanjima. Imali smo Asvel, Cedevita Olimpiju i isti stav je bio, da vidimo koliko možemo. Što zbog onoga što je bilo prije toga, što zbog dva teška meča. Olimpijakos je tim o kom možemo samo o superlativu da pričamo. Imaju puno razloga da se nadaju sjajnom rezultatu, mogu da se bore za samu završnicu u Evroligi. Primorani smo da razmišljamo o nama i kako da mi prevaziđemo sve ovo na što bezbolniji način", zaključio je Radonjić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC