• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljudi, Denver je bez Nikole najgori tim u istoriji! Legenda zapušila usta svima - zbog jedne stvari je Jokić MVP!

Autor Dragan Šutvić

Ričard Džeferson je imao odličan argument o MVP trci.

 denver bez jokića najgori tim u istoriji Izvor: Profimedia

Sezona u NBA ligi ulazi u završnicu, a samim tim se sve više i intenzivnije priča o tome ko će biti proglašen za najkorisnijeg igrača. U obzir se uzima samo regularni dio sezone, a odluka se saopštava na samom kraju.

Trenutno su u fokusu petorica košarkaša: Nikola Jokić, Džoel Embid, Dža Morant, Janis Adetokunbo i Demar Derozan, iako je na samom početku godine djelovalo da će Stef Kari opet biti MVP. Ipak, nešto slabije njegove, a bolje igre nabrojanih košarkaša, donijeće nam jedno od uzbudljivijih glasanja za igrača sezone.

Zbog toga se NBA analitičari već svakodnevno svađaju, vode polemike i objašnjavaju zbog čega je jedan bolji od drugoga, a možda najbolji argument do sada dao je legendarni Ričard Džeferson.

Bivši igrač Netsa, Spursa, Maveriksa, Kavalirsa i Nagetsa, objasnio je to zanimljivim stavom.

"Dža Morant igra istorijsku sezonu, ali Memfis igra dobro bez njega. Ali pogledajte Denver, oni su jedan od najgorih timova u istoriji NBA lige bez Jokića!", naglasio je Džeferson.

"Ništa ne govori da je važniji od tog podatka. Pogledajte njegove brojke, imao je 30 poena za četvrtinu i produžetak".

Možda bi još burnije branio Jokića da je sačekao kraj meča Denvera i Golden Stejta. Drugu noć zaredom Jokić je imao tripl-dabl učinak, što je uspjelo tek 13 košarkaša u istoriji. Bio je nevjerovatan i Voriorsi nisu mogli da ga zaustave, ali to i dalje nije dovoljno da skroz uvjeri neke bivše igrače.

Tako je Kendrik Perkins poručio da se zaboravlja kako je Embid odigrao protiv Milvokija bez Hardena, odnosno da se sada gledaju samo "najsvježija sjećanja".

"Neću ništa da oduzmem Jokiću, ali nije jednoglasni MVP. Posljednjih par mečeva sezone će odlučiti. Jokić je najvještiji stranac koga smo vidjeli u NBA. Sve radi, ima kompletan arsenal i potcijenjen je defanzivac. Neću da pričam o MVP nagradi, ali mu čestitam i poručujem da je najvještiji stranac koga smo vidjeli u NBA. Da, Jokić je ispred Janisa i Olajdžuvona", zaključio je svoj govor Perkins koji je inače na Embidovoj strani, ali kao da se već premišlja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC