• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skočio sa sprata zapaljene kuće i slomio koljeno: Rekli mu da nikad više neće igrati košarku, a sad blista uz Jokića!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nije zaboravio vatrogasce koji su mu spasili život i zato im je obezbijedio karte za meč protiv Filadelfije. I zato je zablistao.

 bouns hajlend odigrao odličnu utakmicu Izvor: Profimedia

Denver je prethodne večeri savladao Filadelfiju (114:110) poslije velikog preokreta koji je Nikolu Jokića "progurao" u MVP trci ispred najvećeg rivala Džoela Embida, ako je to uopšte moralo da se dokaže na terenu...

Jokić je zabilježio 22 poena, 13 skokova i osam asistencija, od kojih je jedno dodavanje bilo posebno impresivno, međutim pomalo ispod radara prošla je nova sjajna partija njegovog saigrača Bounsa Hajlenda. "Ruki" je odigrao izvrstan meč i nagovijestio je da je pred njim velika karijera u NBA.

Možda će vas zanimati

Talentovani plejmejker (20, 188cm) stigao je ljetos u Denver sa Virdžinije kao 26. pik, a usled brojnih povreda igrača prvotimaca počeo je polako da dobija sve veću minutažu.

Tako je Hajlend protiv Filadelfije odigrao jednu od najzrelijih utakmica u NBA pošto je zabilježio 21 poen (7/14 iz igre) uz još četiri skoka i dvije asistencije, a sve to pošto mu je prije četiri godine saopšteno da je njegova košarkaška karijera možda završena i prije nego što je počela.

Njegova kuća u Vilmingtonu se zapalila dok je bio prva godina na koledžu, a u požaru su stradali njegova baka i rođak. Hajlend se čudesno spasao pošto je skočio sa drugog sprata, ali je doživio tešku povredu koljena...

Šest mjeseci nije mogao da igra košarku i bio je u šoku zbog svega što se desilo sa njegovom porodicom, ali ga je to na kraju ojačalo. Ostao je prijatelj sa vatrogascima koji su mu došli u pomoć tog dana, tako da ih je sve pozvao na utakmicu protiv Filadelfije - i igrao je za njih.


Pogodio je četiri trojke u posljednjoj dionici, i uz koš Nikole Jokića za pobjedu, bio najvažniji faktor u velikom trijumfu Denvera koji ih održava u plej-of zoni.

"Svaki put kada uđem u igru prekrstim se jer sam zahvalan što mogu da igram košarku pošto su mi doktori prije četiri godine rekli da nikada više neću igrati. Zahvalan sam Bogu što sam ovdje i trudim se da na svakoj utakmici uživam koliko mogu", poručio je Hajlend poslije utakmice.

Na tribinama Filadelfije bili su vatrogasci koji su ga spasili, njegova brojna familija, pa se čak i Majkl Maloun našalio rekavši da mu je "lako da igra kada ga je bodrilo 500 navijača".

Nije mu bilo lako da govori o ovoj temi na konferenciji za medije, međutim tužno je što su pojedini NBA analitičari iskoristili njegovu odličnu utakmicu kako bi "napali Jokića". Tako je Skip Bejlis poručio da je Jokić pobijedio Embida jer je imao Hajlenda, zaboravivši pritom da kraj njega igra Harden...


Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC