• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napustio Barselonu zbog Pešića i srpske košarke! Amerikanac otvorio dušu: Pitajte Srbina zašto nismo pričali!

Autor Haris Krhalić

Američki košarkaš Malkolm Dilejni ispričao sve o dešavanjima iz Barselone i nesuglasicama sa Pešićem.

 Malkolm Dilejni o Barseloni i odnosu sa Pešićem Izvor: MNPRESS

Malkolm Dilejni je svakako jedan od igrača koji je ostavio trag u evropskoj košarci. Njegove dobre partije su oduševljavale ljubitelje košarke širom Starog kontinenta. Uostalom, dobro je poznato koliko su mu navijači Crvene zvezde često slali poruke da pređe u redove crveno-bijelih.

Nije došao u Srbiju, ali jeste sarađivao sa legendarnim srpskim trenerom i to dva puta. Sa Svetislavom Pešićem je radio prvo u Bajernu, pa onda u Barseloni. Drugi čin ove saradnje nije završen onako kako su željeli. Došlo je do nesuglasica.

Američki košarkaš je u opširnom intervjuu za "Basketnews" pričao baš o toj cijeloj situaciji u Kataloniji. Objasnio je šta se sve dešavalo i zbog čega nije uspio da pronađe zajednički jezik sa popularnim Karijem. Krenuo je od toga kako je uopšte došao u redove španskog velikana.

"Mesina me je 2019. godine zvao i rekao sam mu da ne želim da se vratim u Evropu. Htio sam po svaku cijenu da idem u NBA, rekao sam i agentu da me ne zanimaju cifre i ponude evropskih klubova. Odbio sam ponude od Armanija, CSKA i Barselone. Fokusiran sam bio na NBA", počeo je Dilejni.

Probao je u Golden Stejtu, pa u Njujorku, niko od njih mu nije nudio garantovan ugovor. Javili su se neki kineski klubovi, pa je onda stigao poziv od Barselone, tima koji je vodio Pešić.

"Pogledao sam sastav ekipe, iako nisam želio da se vratim u Evropu pomislio sam da je to dobra šansa da igram u sjajnom timu. Barselona mi je omiljeni grad u Španiji, tu mi je i agencija, kada su potpisali Nikolu Mirotića i Korija Higinsa osjetio sam da možemo da osvojimo Evroligu. Ponavljam, htio sam u NBA, ali sam tada shvatio da mi je sigurnost važnija i prihvatio sam ponudu. Pošto su već veliki dio budžeta izdvojili za Mirotića, Higinsa i ostale igrače, prihvatio sam da igram za mnogo manji novac, samo da bismo nešto osvojili."

Izvor: MN PRESS

Poslije odličnog početka sezone i svega, dogodio se haos sa koronom, pa nezadovoljstvo minutažom i počeli su da se ređaju problemi...

"Nije mi se dopala uloga u timu, prebačen sam na klupu, ali sam rekao sebi da se neću buniti i da ću uraditi sve što je potrebno da pobjeđujemo. Onda se dogodi meč u kom dam 18 poena za poluvrijeme, pa igram ukupno sedam minuta u drugom dijelu. Bio sam nezadovoljan, pričao sam sa upravom kluba i izrazio nezadovoljstvo. Za 11 godina karijere svi mogu da vam kažu da se nikada nisam žalio na broj šuteva koji sam uzeo, broj poena ili bilo šta, ali me nisu tretirali kako treba tada i odlučio sam da podignem glas."

Tada se dogodio momenat koji ga je razbjesnio. Zbog korone su se treninzi održavali preko aplikacije "Zoom", a Dilejni nije bio uključen tu. Pošto je tada bio u Americi ni vrijeme mu nije odgovaralo, pošto su treninzi bili oko 6 ujutru po njegovom vremenu, tada se sve raspalo.

"Kada je pandemija počela nisam razgovarao sa Pešićem uopšte niti je on pričao sa mnom. Ne znam zašto. Moraćete to njega da pitate. Znam samo da sam se povrijedio i od tada je sve krenulo nizbrdo."

Poslije toga je otišao u Milano gdje trenutno igra.

"Trener Mesina me pozvao, pričali smo i osetio sam da me razumije i da vidi šta mogu da donesem ekipi, htio je da gura tim napred. Vodio je tim na NBA način, sa modernim stilom košarke. U Barseloni je trener Pešić bio ta stara škola. Nije volio taj NBA stil, mogu da kažem da je tamo bila borba protiv moderne košarke", zaključio je Dilejni.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC